A KARÁCSONYI CÉGES BULI RUHÁI

Közelednek a karácsonyi céges ünnepségek, és sokszor nem tudjuk, hogy mit vegyünk fel ilyenkor? Többféle buli létezik, attól függően, hogy milyen a cég költségvetése, és milyen a cég profilja. A legtöbb helyre az egyszerű öltözet is megfelelő, de van, ahol koktél ruhát, vagy akár estélyit is megkövetelnek. Nézzük meg, hogy milyenek lehetnek egy karácsonyi céges buli ruhái?

A háromféle dresszkód:
1. Hétköznapi elegancia
2. Koktélruha
3. Estélyi, vagy nagyestélyi

A KARÁCSONYI CÉGES BULI RUHÁI

Az olyan bulikra, ahol munkaidőben összejönnek a dolgozók, és egy köszöntés keretén belül átadják a jutalmakat, és aprósüteményt kínálnak fel, tökéletesen megfelel egy elegánsabb blúz-szoknya összeállítás is. Egy csinos nadrág, és egy szép blézer, vagy nemes anyagú pulóver is jó ilyenkor. Például egy kötött ruha-leggings-elegánsabb csizma párosítás is megteszi, ha sportosabb stílusba tartozunk. Amit érdemes elkerülni, az a szakadt-koptatott farmer, a csőnadrág, és a hétköznapi pulcsi, vagy póló. Nem jó választás az edzőcipő!

business casual ruhák

KOKTÉLRUHA

Az olyan bulikon, amit nem munkaidőben tartanak, hanem valamilyen külön bérelt helyen, délután, vagy este, és állófogadás járul hozzá, (hideg tálak választékával) vagy ültetett, de szerényebb meleg vacsorával, esetleg tánc is lesz, akkor érdemes koktélruhát választani, vagy egy elegánsabb selyemblúz-szoknya összeállítást. A koktélruha jellemzője, hogy térd körüli hosszban van, és valamilyen elegáns, vagy fényes anyagból készült. Ehhez fel lehet venni bolerót, elegáns stólát, vagy alkalmi blézert. Illik körömcipőt viselni hozzá, és testszínű, vagy nem túl sötét, vékony szálú harisnyát, amely ebben az esetben kivételesen lehet fényes is, bár jobb a matt.

koktél ruhák


ESTÉLYI RUHÁK

A díszvacsorás karácsonyi céges buli ruhái a különféle estélyi ruhák! Ezek a gálaestek valami díszes helyen vannak megtartva, pl vigadó, vagy kastélyok bálterme, és általában meleg, többfogásos, ültetett vacsora jár hozzájuk, szórakoztató programmal, és tánccal. Ezeket a programokat egyszerű felismerni, mert meghívó szokott lenni hozzájuk, és ezen fel van tüntetve a "Black tie" azaz az estélyi, vagy a "White tie", azaz a nagyestélyi dresszkód is. A Black tie mindenképpen földig érő hosszúságú szoknyát jelent, inkább ujjatlan, mélyebb kivágású felsőrésszel, hozzá stólát lehet viselni. A White tie a földig érő, akár abroncsos szoknyás estélyi ruhát jelent,  könyék fölé érő hosszú selyemkesztyűvel, és szőrme kepp illik hozzá. Mindenképpen valamilyen alkalmi cipő, vagy szandál illik hozzájuk, valamint nagyon elegáns, alkalmi ékszerek.

black tie, white tie ruhák

MILYEN RUHÁK JÓK A DRESSZKÓDBAN ELVÁRT KARÁCSONYI CÉGES BULI RUHÁI HELYETT?

Ha jön a buli, és nincsen semmi a szekrényünkben, csak egy darab elegáns blúz, akkor a rendezvénynek megfelelően az egyszerű szetthez felvehetünk egy szebb nadrágot is, a koktéloshoz egy szoknyát, a báli alkalomhoz pedig egy földig érő szoknyát. A kiegészítő ékszerek stílusával erősíthetjük az összeállítást. A nadrágoshoz valamilyen divatosat, a koktéloshoz egy szép köves, vagy gyöngyös ékszert, a bálihoz pedig valamilyen díszítettebb, nemesebb ékszert válasszunk.

Ha csak egy szép alkalmi blézer lapul a szekrényünkben, és jön a buli, akkor sokrétűen használhatjuk. Lehet nadrággal is párosítani, de lehetőleg klasszikusabb színű és fazonú fajtával. A farmer kicsit lehúzza a szett eleganciáját! Lehet klasszikus hosszúságú szoknyával is, ez nőiesebb.

 

Karácsonyi céges buli ruhái 2
karácsonyi céges buli ruhái

A laza céges rendezvényhez egy klasszikus nadrágot, egy selyemblúzt, vagy egy nemesebb anyagú (kashmír vagy angora) pulóvert, és valamilyen medálos láncot is viselhetünk.

Ha bálba kell menni, és nincsen nagyestélyink, akkor az elegáns blézerünket vegyük fel egy földig érő, a kabátkához illő szoknyával, és valamilyen nagyon dekoratív lánccal. Egy szoknyát és egy láncot mindig könnyebb (és olcsóbb) beszerezni hirtelen, mint egy nagyestélyit...

Ha viszont mindenképpen  estélyi ruha kell, akkor érdemes a menyasszonyi ruha kölcsönző boltokban körülnézni, általában ezekben lehet estélyi ruhát is kölcsönözni. Ez mindenképpen olcsóbb megoldás, mint venni egye újat.


Hogyan öltözz az életkorodhoz illően?

Kérd az ajándék öltözködési tanácsokat!

Kérem az ajándék információs anyagot!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.