A KARÁCSONYI CÉGES BULI RUHÁI

Közelednek a karácsonyi céges ünnepségek, és sokszor nem tudjuk, hogy mit vegyünk fel ilyenkor? Többféle buli létezik, attól függően, hogy milyen a cég költségvetése, és milyen a cég profilja. A legtöbb helyre az egyszerű öltözet is megfelelő, de van, ahol koktél ruhát, vagy akár estélyit is megkövetelnek. Nézzük meg, hogy milyenek lehetnek egy karácsonyi céges buli ruhái?

A háromféle dresszkód:
1. Hétköznapi elegancia
2. Koktélruha
3. Estélyi, vagy nagyestélyi

A KARÁCSONYI CÉGES BULI RUHÁI

Az olyan bulikra, ahol munkaidőben összejönnek a dolgozók, és egy köszöntés keretén belül átadják a jutalmakat, és aprósüteményt kínálnak fel, tökéletesen megfelel egy elegánsabb blúz-szoknya összeállítás is. Egy csinos nadrág, és egy szép blézer, vagy nemes anyagú pulóver is jó ilyenkor. Például egy kötött ruha-leggings-elegánsabb csizma párosítás is megteszi, ha sportosabb stílusba tartozunk. Amit érdemes elkerülni, az a szakadt-koptatott farmer, a csőnadrág, és a hétköznapi pulcsi, vagy póló. Nem jó választás az edzőcipő!

business casual ruhák

KOKTÉLRUHA

Az olyan bulikon, amit nem munkaidőben tartanak, hanem valamilyen külön bérelt helyen, délután, vagy este, és állófogadás járul hozzá, (hideg tálak választékával) vagy ültetett, de szerényebb meleg vacsorával, esetleg tánc is lesz, akkor érdemes koktélruhát választani, vagy egy elegánsabb selyemblúz-szoknya összeállítást. A koktélruha jellemzője, hogy térd körüli hosszban van, és valamilyen elegáns, vagy fényes anyagból készült. Ehhez fel lehet venni bolerót, elegáns stólát, vagy alkalmi blézert. Illik körömcipőt viselni hozzá, és testszínű, vagy nem túl sötét, vékony szálú harisnyát, amely ebben az esetben kivételesen lehet fényes is, bár jobb a matt.

koktél ruhák

ESTÉLYI RUHÁK

A díszvacsorás karácsonyi céges buli ruhái a különféle estélyi ruhák! Ezek a gálaestek valami díszes helyen vannak megtartva, pl vigadó, vagy kastélyok bálterme, és általában meleg, többfogásos, ültetett vacsora jár hozzájuk, szórakoztató programmal, és tánccal. Ezeket a programokat egyszerű felismerni, mert meghívó szokott lenni hozzájuk, és ezen fel van tüntetve a "Black tie" azaz az estélyi, vagy a "White tie", azaz a nagyestélyi dresszkód is. A Black tie mindenképpen földig érő hosszúságú szoknyát jelent, inkább ujjatlan, mélyebb kivágású felsőrésszel, hozzá stólát lehet viselni. A White tie a földig érő, akár abroncsos szoknyás estélyi ruhát jelent,  könyék fölé érő hosszú selyemkesztyűvel, és szőrme kepp illik hozzá. Mindenképpen valamilyen alkalmi cipő, vagy szandál illik hozzájuk, valamint nagyon elegáns, alkalmi ékszerek.

Szerencsére manapság már nem kell százezreket költeni egy estélyi ruhára, mert az esküvői ruhaboltokban elérhető áron lehet koktélruhát, vagy nagyestélyit kölcsönözni.

black tie, white tie ruhák

Hogyan öltözz az életkorodhoz illően?

Kérd az ajándék öltözködési tanácsokat!

Kérem az ajándék információs anyagot!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük