HAJSZÍNEK A TÉL TÍPUSHOZ

Milyenre festessed a hajadat, ha Tél típusba tartozol? Egyáltalán kell-e festeni? Mit csinálj, ha őszülni kezdesz?  Az alábbi összeállításban segítséget találsz arra, hogy melyek a legelőnyösebb hajszínek a tél típushoz.

A Tél típus megjelenése

A Tél csoportba tartozók erős kontrasztokkal rendelkeznek, általában sötétebb hajszínük és világos bőrük van. Erőteljes a megjelenésük, sokszor a szemszínük is élénk kék, vagy sötétbarna.  Hófehérkének is szokták hívni őket, mert a Walt Disney féle mesefigura fekete hajú, hófehér bőrű, barna szemű, piros szájú hercegnőjére hasonlítanak.

A legelőnyösebb hajszínek a Tél típushoz

Mivel a természetes kontraszthatás erős, ezért érdemes a nagy színtömbök megtartására törekedni.  Fiatal korban a feketés barna, kékesfekete, vagy tiszta fekete lehet a legjobb hajszín. Ha a bőrszín nem hófehér, hanem sötétebb, vagy olivás, akkor a natúr árnyalatú sötétbarna is előnyös. Az élénkebb típusoknál a platinaszőke is megfelelő. Idősebb korban, amikor a haj őszülésnek indul, akkor egy közepes barna hajszín, majd a teljes őszüléskor az ősz, vagy natúr szőke hajszín az előnyös. Nem kell félni a fehér hajszíntől, a Tél típusnak nagyon jól áll, és nem öregíti!

hajszínek a tél típushoz

Amit érdemes elkerülni

A télnek nem áll jól a hagyományos szőkés melír, vagy lágy balayage, mert elaprózza az erőteljes színhatást, és letompítja a kontrasztokat. Ehelyett ajánlható a satír, vagy erőteljes ombre, amikor egy erős híideg tónusú csíkot festenek a hajba, vagy minimális kontrasztot adó élénk színnel melíroznak. Például fekete hajba bordó melírral.

A meleg hajszínek a Tél típushoz nagyon rosszul állnak!  A vöröses, rezes, vagy dohányszőke árnyalatoktól rémesen besárgul az Tél arca, a hideg színharmóniát durván elrontják  ezek a színek. Jobb megmaradni a hideg, natúr tónusoknál, vagy az élénk, hideg színeknél.

A hajszín csak akkor "jön elő", akkor érvényesül igazán, ha a Tél típus meghagyja a bőr színét olyannak, amilyen eredetileg volt. Teljesen rossz választás a hófehér bőrt szoláriummal besötétíteni, besárgítani, mert a Tél erős színkontrasztja teljesen elvész egy sárgás, "napcsókolta bőr mellett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük