HOGYAN NE FÁZZ ANNYIRA A NAGY HIDEGBEN?

Mit ne vegyél fel, hogy ne fázz annyira, ha hideg van?

Az alap, hogyha durrognak a mínuszok odakint, akkor bizonyos ruhadarabokat inkább kerülj el. Ezek: Az edzőcipő, a szaggatott farmer, a derékvillantó rövid kabát.

A fázós testrész elmélet

Mindenkinek van egy vagy két olyan testrésze, amelyik fázósabb a többinél. Ha megfigyeled magadon, hogy melyik ez, vagy melyek ezek, akkor ezeket a testrészeidet kell bebugyolálni a legmelegebben, és így sokkal kevésbé fogod érezni a hideget.

Mit vegyél fel, hogyan ne fázz annyira a nagy hidegben?

  • Ha  a fejed fázós, mindig legyen rajtad sapka, kucsma, vagy meleg kapucni.
  • Ha a nyakad fázós, akkor a meleg, vastag sálat tekerd körben a nyakadra, rejtsd a végeit a kabát alá, és húzd fel a sálat az álladra is!
  •  Ha a mellkasod fázós, akkor a sálat a kabáton belülre, klasszikus módon a mellkasodra felfektetve hordjad. A sál nyelvújítás kori elnevezése a "nyaktekerészeti mellfekvenc" volt, ami kicsit furcsán hangzik, de plasztikusan elmondja, hogy mire is való egy téli, meleg sál. Nagyon sokan viselik a sálat télen is dísz sálnak, a kabáton kívül hordva, ez nem melegít annyira, mintha a sál a kabáton belül lenne.
  • Ha a hátad fázós, akkor plusz szőrmebéléssel ellátott, meleg kabátot vegyél fel, és nem árt egy jó mellény sem!
  • Ha a kezed fázik, hordj jó meleg kesztyűt, ami hosszú szárú, és a kabátujjadon legyen kötött kézelő, hogy ne fújjon be a szél.
  • Ha a derekad fázós, hordj vesemelegítőt, és hosszú pulóvert, hosszabb kabátot, és mindig viselj hosszú trikót a felsőid alatt, amit be tudsz tűrni a szoknyába, vagy nadrágba.
  • Ha a combod, feneked fázós, akkor hordj tundrabugyit, és bélelt meleg szoknyát, így megáll a meleg levegő a szoknya alatt. Egy nadrágban mindig fázni fog a feneked, mert ebben át tud fújni a szél a lábaid között.
  • Ha a térded fázós, akkor viselj macskanadrágot a nadrág vagy bélelt, hosszú, meleg szoknya alatt.
  • Ha a bokád fázós, akkor hordj hosszú szárú, szőrmebéléses csizmát, és zoknit hozzá.
  • Ha a lábujjaid fázósak, akkor az egy számmal nagyobb, szőrmebéléses, vastag talpú  csizmádba tegyél még egy hőszigetelő betétet is, és húzzál vastag meleg zoknit a lábadra! (A szűk csizma leszűkíti a vérkeringést, és megfagynak a lábujjaid!)
hogyan ne fázz annyira 1

Hogyan válassz kiegésztíőket a különféle stílusú kabátokhoz? Olvasd el a Kabátok és kiegészítők című képes bejegyzésemet!

Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik évszaktípusnak milyen színű kabátokat érdemes viselni, akkor olvasd el a Kabátszínek az évszaktípusokhoz című bejegyzésemet is!


Milyen egy jól használható ruhatár? Kérd a tudásanyagot! Ismerd meg a használható gardrób titkait!

Érdekel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük