MELLTARTÓ MÉRETTÁBLÁZAT – MELLTARTÓ MÉRETEK

A melltartó vásárlásakor a legfontosabb, hogy tudd, hogy mekkora méretre van szükséged, és milyen fazon jó neked.  A melltartó mérettáblázat segítségével megtalálhatod a pont megfelelőt.

Méretvétel a melltartó méret megállapításához

Vegyél fel egy olyan melltartót, amely vagy nem szivacsos, vagy csak vékony szivacs van benne. Most mérd meg a mellbőségedet a mellcsúcs vonalában, ott vezetve, ahol a legkiemelkedőbb, és hátul vízszintesen vezetve a lapockák alatt. Ne túl szorosan mérd, inkább kevéssé feszesen.

Most mérd meg mellkas kerületének a méretét, úgy, hogy a mérőszalagot elől a mellek alatt futtatva, hátul a lapockák alatt vízszintesen, feszesen vezeted.

Most a mellbőség méretéből vonjad ki a mellkas kerület méretét.  Például, ha a mellbőséged 94, a mellkaskerület 76, akkor 94-76 = 18. Ez a viszonyszám fogja megmutatni, hogy a melltartód kosárméretét hol keressed a melltartó mérettáblázatban.

melltarto-meretvetel-1
melltarto-meretvetel-2

Tehát a mérés után van két számod:

1. A mellkaskerület mérete (ez a melltartódon a szám). Ezt szokták felkerekíteni öttel osztható számra, hogy megkapják a melltartó méretét. Például, ha 76-os mellkas kerületed, akkor a melltartó méreted 75-ös lesz. 78 cm esetén már 80-as kell. stb. stb.

2. A viszonyszámod, amit a két mért szám kivonásából kaptál.

Most állapítsd meg az alábbi melltartó mérettáblázat segítségével, hogy mi lesz a melltartó méreted!

A melltartó mérettáblázat alapja a mellbőség és a mellkas kerület különbsége

0-14 cm különbség: A kosár

14-16 cm különbség: B kosár

16-18 cm különbség: C kosár

18-20 cm különbség: D kosár

20-22 cm különbség: E kosár

22-24 cm különbség: F kosár

24-26 cm különbség: G kosár

26-28 cm különbség: H kosár

28-30 cm különbség: I kosár

30-32 cm különbség: J kosár

32-34 cm különbség: K kosár

34-36 cm különbség: L kosár

36-38 cm különbség: M kosár

Mindig az adott gyártó melltartó mérettáblázatát használd, akinek a termékei között keresed a megfelelő méretet! Figyelem! Az egyes gyártók méretezései több centivel eltérhetnek egymástól! Ezért van az, hogy esetleg az egyik márkánál csak a C kosárméret kell, míg a másiknál inkább a D lesz a jó!

Természetesen ha tudod a méretet, ettől még nem biztos, hogy jó lesz a melltartód, mert egy csomó mindent figyelembe kell még venni! Például:

  • Milyen széles legyen a hátpánt?
  • Mitől nem fog bevágni oldalt a melltartó?
  • Hogyan tudod elérni, hogy ne buggyanj ki a melltartó kosarából?
  • Milyen melltartó nem fog elállni a melledtől elől?
  • Melyik a legelőnyösebb fazon a számodra?
  • És főleg, ha van egy rossz méretű melltartód, akkor hogyan tudod kiszámolni, hogy milyen lenne a jó méret?!

Most már ezt is megtudhatod! Végre elérhető a segítség!

Ha mindent szeretnél megtudni a melltartókról, és hogy neked milyen lesz a tökéletes méret és fazon, akkor rendeld meg A JÓ MELLTARTÓ TITKAI című tudásanyagomat!

Ha megvan a méret, akkor már csak az a kérdés, hogy tudsz-e magadnak venni megfelelő méretet? Ha megnézed a boltok kínálatát, akkor azt tapasztalod, hogy maximum D kosárig kapsz egy átlagos boltban melltartót, de sem nagyon kicsi, sem nagyon nagy méretet nem találsz.

Van azonban megoldás! Van egy bolt, ahol kapsz NAGY méretet is! Ez az Angelina fehérnemű webáruház. Ha fel is szeretnéd próbálni a melltartót, mielőtt megveszed, akkor Budapestre fel kell jönnöd érte, de hidd el, megéri!


 

Ha szeretnél mindent megtudni az öltözködésről, és vágysz arra, hogy megismerd a számodra legelőnyösebb fazonokat és színeket, akkor kérj egy Szín és stílustanácsadást! Megéri befektetni saját magadba!