MELLTARTÓ MÉRETTÁBLÁZAT – MELLTARTÓ MÉRETEK

A melltartó vásárlásakor a legfontosabb, hogy tudd, hogy mekkora méretre van szükséged, és milyen fazon jó neked.  A melltartó mérettáblázat segítségével megtalálhatod a pont megfelelőt.

Méretvétel a melltartó méret megállapításához

Vegyél fel egy olyan melltartót, amely vagy nem szivacsos, vagy csak vékony szivacs van benne. Most mérd meg a mellbőségedet a mellcsúcs vonalában, ott vezetve, ahol a legkiemelkedőbb, és hátul vízszintesen vezetve a lapockák alatt. Ne túl szorosan mérd, inkább kevéssé feszesen.

Most mérd meg mellkas kerületének a méretét, úgy, hogy a mérőszalagot elől a mellek alatt futtatva, hátul a lapockák alatt vízszintesen, feszesen vezeted.

Most a mellbőség méretéből vonjad ki a mellkas kerület méretét.  Például, ha a mellbőséged 94, a mellkaskerület 76, akkor 94-76 = 18. Ez a viszonyszám fogja megmutatni, hogy a melltartód kosárméretét hol keressed a melltartó mérettáblázatban.

melltarto-meretvetel-1
melltarto-meretvetel-2

Tehát a mérés után van két számod:

1. A mellkaskerület mérete (ez a melltartódon a szám). Ezt szokták felkerekíteni öttel osztható számra, hogy megkapják a melltartó méretét. Például, ha 76-os mellkas kerületed, akkor a melltartó méreted 75-ös lesz. 78 cm esetén már 80-as kell. stb. stb.

2. A viszonyszámod, amit a két mért szám kivonásából kaptál.

Most állapítsd meg az alábbi melltartó mérettáblázat segítségével, hogy mi lesz a melltartó méreted!

A melltartó mérettáblázat alapja a mellbőség és a mellkas kerület különbsége

12-13 cm különbség: A kosár

14-15 cm különbség: B kosár

16-17 cm különbség: C kosár

18-19 cm különbség: D kosár

20-21 cm különbség: E kosár

22-23 cm különbség: F kosár

24-25 cm különbség: G kosár

26-27 cm különbség: H kosár

28-29 cm különbség: I kosár

30-31 cm különbség: J kosár

32-33 cm különbség: K kosár

34-37 cm különbség: L kosár

38-39 cm különbség: M kosár

Most a viszonyszámot keresd meg az alábbi melltartó mérettáblázat segítségével. Ez megmutatja, hogy körülbelül mekkora melltartóra van szükséged.

MELLTARTÓ MÉRETTÁBLÁZAT

Tudnod kell, hogy gyártónként különböző melltartó mérettáblázatok léteznek. Van, aki a  különbség számolós módszert használja, de van, amelyik cégnél sávosan kell kikeresni a méretet, mint például az alábbi táblázatnál is.

Mindig az adott gyártó melltartó mérettáblázatát használd, akinek a termékei között keresed a megfelelő méretet! Figyelem! Az egyes gyártók méretezései több centivel eltérhetnek egymástól! Ezért van az, hogy esetleg az egyik márkánál csak a C kosárméret kell, míg a másiknál inkább a D lesz a jó!

Mi micsoda a melltartón?

Persze nem árt tudni azt, hogy amikor ott állsz a boltban, akkor mit hol keress a melltartón! Itt sok félreértés van, mert sokan azt gondolják, hogy a melltartó betűjele csakis a kosár kidudorodását, fazonját jelenti, pedig nem!

melltartó mérettáblázat 2021

A jó melltartó titkai

Természetesen ha tudod a méretet, ettől még nem biztos, hogy jó lesz a melltartód, mert egy csomó mindent figyelembe kell még venni! Például:

  • Milyen széles legyen a hátpánt?
  • Mitől nem fog bevágni oldalt a melltartó?
  • Hogyan tudod elérni, hogy ne buggyanj ki a melltartó kosarából?
  • Milyen melltartó nem fog elállni a melledtől elől?
  • Hogyan tudj trükközni, hogy nagyobbnak látszódjanak a melleid?
  • Melyik a legelőnyösebb fazon a számodra?

És főleg, ha van egy rossz méretű melltartód, akkor hogyan tudod kiszámolni, hogy milyen lenne a jó méret?! Ez sokkal bonyolultabb, mint azt első ránézésre gondolnánk! Ha viszont ismered a szabályokat, akkor ki tudod számolni a helyes méretet.

Erről hamarosan olvashatsz, és lesz egy videó is, amelyből mindent megtudhatsz a jó melltartókról.

Ha megvan a méret, akkor már csak az a kérdés, hogy tudsz-e magadnak venni megfelelő méretet? Ha megnézed a boltok kínálatát, akkor azt tapasztalod, hogy maximum D kosárig kapsz egy átlagos boltban melltartót, de sem nagyon kicsi, sem nagyon nagy méretet nem találsz.

Van azonban megoldás! Van egy bolt, ahol kapsz NAGY méretet is! Ez az Angelina fehérnemű webáruház. Ha fel is szeretnéd próbálni a melltartót, mielőtt megveszed, akkor Budapestre fel kell jönnöd érte, de hidd el, megéri!