MIKOR ELŐNYÖS A PUSH-UP MELLTARTÓ?

A wonderbra és a push-up melltartó, amióta megalkották őket, rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Olyannyira nagy a sikerük, hogy jelenleg szinte nem is nagyon lehet másmilyent kapni a fehérnemű üzletekben. Ezek a melltartók a régebbi, széttartó fazonokhoz képest felfelé, és összefelé nyomják a kebleket, így azok középen feltorlódnak, és domborulatot képeznek akkor is, ha egyébként nem lenne ott semmi. Ezáltal a mellek között vágás keletkezik, amelybe a férfiak tekintete vágyakozva bekúszik. A reklámok mindenkinek ajánlják, aki szexis dekoltázs vonalra vágyik, sőt a testkép és ízlés változás miatt mára már ez a kebel vonal tűnik természetesnek, és elvártnak.

A push-up melltartó népszerűsége

Ez a fazon valóban nagyon erotikussá tesz, de nem árt tudatosítani, hogy mitől is?

Azáltal, hogy a szabásvonal és a belső szivacsozás a melleket középre nyomja, tulajdonképpen kialakul egy olyan forma, amitől a mellek fenéknek látszanak! Egy mélyen nyitott felsőből kilátszó összenyomott mell durván provokatív, hiszen egy (általában fedett) erogén zónának látszik. A férfiak tudatalattijában a két forma összemosódik, így ha mellet látnak, akkor feneket gondolnak. Meggondolandó, hogy akarod-e ezt? Ha nem hordasz a fenéknél kivágott nadrágot, akkor a melleidet mutogatod-e mélyen nyitott felsőkben?

túl nagy kivágás

A push-up melltartó lehetséges deformáló hatása meggondolandó!

Az erkölcsi és izlésességi kérdésektől eltekintve is baj van ezzel a fazonnal, mert a push-up melltartó alakdeformító hatása nem elhanyagolható. A középre gyömöszölt mellek oldalt eltüntetik a nőiesen gömbölyded mellformát, és egyenes derekat csinálnak, ott, ahol a mellnek kellene lennie. Aki egyenesebb derekú, vagy amúgy is hosszú derekú alkat, annak nagyon előnytelen derékvonala lesz ettől a fazontól.

A jó melltartó soha nem nyomja befelé a melleket, hanem meghagyja a mell természetes széttartó állását, megteremtve a klasszikus nőies sziluettet.

nőies formák

Ennek ellenére, van, akinek tényleg jól áll a push-up, és bátran viselheti. Nézzük meg tehát, hogy mely esetekben ajánlható, és mikor inkább nem a push-up fazon?!

Milyen esetekben nem ajánlott és milyenekben ajánlott a push-up melltartó?

push-up melltartó

Ha szűk a mellkasod, tehát kb. 75 cm alatti a mellkas kerületed, akkor a push-up még szűkebbnek fog mutatni. Horpadt mellkasúvá, és görnyedt testtartásúvá tesz optikailag, mert csak elöl szoronganak a melleid. Egyáltalán nem szép látvány a pici, vékony testalkaton.

Ha  széles a mellkasod, kb 80-85 cm felett, pláne, ha még a melleid is nagyobb méretűek, akkor jól áll a push-up, mert egy picit összefogja a széttartó vonalakat.  A nőies sziluett megmarad, mert az összenyomott mellek még mindig adnak oldalt elég volument.

push-up 2

Ha távolülő melleid vannak, vagy kicsik, akkor esélyed nincs arra, hogy mutatós vágás keletkezzen a két melled között. Ha felveszed a push-up melltartót, akkor a két kis almácskád közelebb kerül ugyan egymáshoz, de mindig fog egy csúnya, széles és mély árok maradni a kettő között, ami nem igazán esztétikus.

Ha közelülő melleid vannak, vagy nagyobbacska méretűek, akkor még melltartó nélkül is lehet, hogy összeérnek, vagy közelítenek elől egymáshoz. A push-up fazontól egy szép, természetesnek látszó dekoltázs vonal keletkezik a két mell között. Nincs árok, csak egy szexis vonal.

push-up 3

A reklámok kifejezetten a kismellű nőkek ajánlják a push-up fazont, mondván, hogy ettől majd milyen szexis dekoltázs vonalad lesz. Sajnos a valóság mást mutat, mert a kisméretű mellek kicsik, tehát nem lesz soha olyan a végeredmény, amit elvárnál. A kicsiből még ez a fazon sem fog nagyot csinálni.

Ha közepesen nagyok a melleid, akkor van mit összenyomni, tehát jól fog állni az összefogottság. A szabásvonal szépen megemel, és összefog, a zabolázatlan nagy kebleket formás keretek közé zárja. Az eredmény egy szexis, dús hatás.

push-up 4

Ha a melleid egy picit is megereszkedettek, és a melltartó hatására a melleid FELETT is kerek vonal alakul ki,  akkor nem biztos, hogy jó ötlet a push-up fazon. Ugyanis ilyenkor a mell annyira természetellenes formát vesz fel, hogy teljesen úgy néz ki, mintha egy elrontott szilikonos mellet látnánk. Ráadásul nagyon pornós hatású az egész megjelenés.

Ha a melleid minden irányban kerekdedek, dúsak, és hetykén állnak felfelé, akkor nagy esélyed van arra, hogy a melltartó a melleid felett nem fog plusz kerek vonalat képezni, hanem finom az átmenet a mellkasod és a melled között. Ilyenkor szép, természetes hatású a megjelenés, mivel nincsenek a mellkasodra felnyomva a melleid. Szolid, de mégis szexis az összhatás.

push-up 5

Ha csontos és bordás a mellkasod, akkor nagyon furcsa és nem szép látvány a bordák alatt feltorlódott mellek látványa. Egyáltalán nem természetes, hiszen mivel a mell tejmirigyekből és zsírmirigyekből áll, tehát aki csontos, bordás testalkatú, annak nagy valószínűség szerint a mellei sem húsosak, dundik. Így az ilyen megjelenésről üvölt, hogy mű

Ha a mellkasod hússal borított, és nem látszanak a bordáid, akkor esztétikus és kellemes látványt nyújtanak a kissé megemelt mellek, és a sima, párnázott mellkas. A megjelenés természetes, harmonikus, nem jut eszünkbe róla, hogy valami mesterségesen létrehozott formát látnánk.

Hogyan ismerd fel a push-up melltartót?

Ha eldöntötted, hogy előnyös-e neked a push-up fazon, akkor már csak azt kell kiderítened, hogy a melltartóid közül melyek ilyenek, és melyek a klasszikus fazonok. Illetve, ha új melltartót akarsz vásárolni, akkor hogyan tudod eldönteni már a vállfán lévő melltartóról, hogy milyen fazon?

A klasszikus melltartó minden irányban kerek szabású, engedi a melleket körben kibontakozni. A mellbimbók inkább kifelé esnek, így ha a melltartót megnézed, akkor a legkiemelkedőbb pontok egy kissé a középvonalban, vagy attól kifelé fognak esni.

A push-up melltartó szabásvonala befelé mozdítja a melleket, ezáltal a külső oldalon kissé lapított hatású, nem kerek. A mellbimbók kicsit "bandzsítanak", a középvonaltól beljebb helyezkednek el, a két legkiemelkedőbb pont egymáshoz eléggé közel esik.

mitől push-up

Milyen a melltartó méreted?

Elolvasom!

Milyen a magyarországi nők melltartó mérete?
Olvasd el mini felmérésünk eredményét!

Milyen egy rossz és egy jó melltartó?

Elolvasom!