MELLTARTÓ MÉRETEK MAGYARORSZÁGON

Mekkora a magyar nők melle? A melltartó boltokban a 75B és 90D közötti melltartó méretek a leggyakrabban kaphatóak. Ebből arra következtethetünk, hogy a magyar nők legtöbbjének közepes méretű mellének kellene lennie. De vajon tényleg ez a valóság? 26 fő bevonásával készítettem egy gyors felmérést az olvasóim körében, amelyben a kérdés az volt, hogy mekkora melltartót viselnek?  Nyilván ez még nem számít reprezentatív felmérésnek, de azért érdekes eredményt hozott.

MELLTARTÓ MÉRETEK A HÁTPÁNT MÉRETE ALAPJÁN

A választ adó 26 hölgy a 65-ös és 95-ös hátpánt méret között oszlott meg, a hátpánt számozáson belül pedig a B és a H méretek között minden kosár méret képviseltette magát. A felmérésből hiányzik az A kosár, senki nem jelölte ezt meg.

a felmérésben részt vevő melltartó méretek

Ha a hátpántok nagyságának eloszlását megfigyeljük, az látható, hogy a részt vevő hölgyek nagy része nem a kisebb, 65-75-ig terjedő méreteket viseli, hanem inkább a kicsit nagyobb, 80-95-ig terjedő méretűeket. A 65-ös  és a 95-ös melltartó méretek a felmérésben szereplő  hátpántok két olyan méretét mutatják, amelyekhez nem biztos, hogy azonnal lehet jó méretű melltartót találni egy átlagos fehérnemű boltban. 4 fő ebbe a kategóriába tartozik, ez a válaszadók 15 %-a.

Olvasd el, a Melltartó mérettáblázat című bejegyzést, amelyből megtudhatod, hogy hogyan vegyél helyesen méretet!

a hátpánt méretek megoszlása

MELLTARTÓ MÉRETEK A MELLEK NAGYSÁGA ALAPJÁN

A felmérés legfőbb kérdése az volt, hogy mekkora a magyar nők melle? Vajon indokolt az, hogy alig van olyan bolt, ahol 95-nél nagyobb méret is van? Tehát a következő lépésben meg kellett állapítani, hogy ahogyan oszlik meg a statisztika az egyes mell nagyságok között.  Nem véletlenül írtam mell nagyságot és nem kosár méretet, mert a betűjel önmagában nem mutat semmit. A betűjel csakis a hátpánttal együtt válik méretté! Hiszen 95B méretű melltartót viselő hölgy melle nem azonos nagyságú egy 75B-s mellel, pedig mind a kettő B-s. Ezért közös nevezőre kellett hozni a méreteket, tulajdonképpen a mellek köbtartalmát nézve. A felmérésben a leggyakrabban szereplő 85-ös hátpánt méretet választottam ki, és átváltottam a különféle méreteket a 85-ös méretre. Mekkora melltartó méretek lennének a válaszadó hölgyek mellei, ha 85-ös hátpánthoz tartoznának? Ehhez egy okostáblázatot használtam, amely segített kiszámolni mindezt.

melltartó méretek a mellek nagyságának megfelelően

Az eredmény megerősítette a személyes vásárlások alkalmával látott tapasztalataimat. A 26 főből 10-nek a D-s kosármérettől nagyobb kosárra volna szüksége. Ez a résztvevők 38%-a!! Tehát megállapítható, hogy a magyarországi melltartó piac figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a lakosság női tagjainak egy jelentős része nagy, vagy még nagyobb mellekkel rendelkezik. Ehhez nagy, vagy még nagyobb melltartó méretek lennének szükségesek a boltokban. Emiatt látjuk azt,  hogy sajnos nagyon sok hölgy szenved egész nap a túlzottan kicsi melltartójában, és a kibuggyanó mellek, vagy bevágó melltartók látványa sem túlzottan kellemes...

melltartó probléma
Jó melltartó titkai (45)
rossz méretű melltartó

MI A MEGOLDÁS?

Ahhoz, hogy jó méretű, és jó fazonú melltartód lehessen, tudnod kell az alábbiakat:

  1. Mekkora a valódi méreted?
  2. Milyen fazont válassz?
  3. Tudnod kell, hogy mitől jó, vagy rossz egy melltartó
  4. Meg tudd állapítani, hogy a saját, vagy éppen a felpróbált melltartó megfelel-e a kívánalmaknak minden szempontból
  5. Ismerned kell a melltartó titkos szabályait, amit soha, sehol nem tanítanak.
  6. Ha a jelenlegi melltartód nem jó méretű, akkor ki tudd számolni, hogy mi lenne helyette a jó?
  7. Ismerd azokat a boltokat, ahol a neked való, tökéletes méretű és fazonú melltartót meg tudod vásárolni.

Ha úgy érzed, hogy a melltartó viselés igazi húsba vágó probléma, de halvány sejtésed sincs a válaszokról, akkor ne ess kétségbe!

Már itt van a megmentő segítség! Kapható egy szuper tudásanyag, amit ha elolvasol, akkor a fejedhez kapsz, hogy miért nem tudtad mindezt már évekkel ezelőtt? Itt mindent fortélyt megtudhatsz, itt minden kérdésre választ kapsz, a saját melltartó tanácsadóddá válhatsz! Véget vethetsz végre a fullasztó melltartók viselésének, és szuperül formázott mellekkel vonulhatsz majd az utcán!