MILYEN A JÓ MELLTARTÓ?

A nők 99%-a rendszeresen hord melltartót, bár a többség nem szereti, kényelmetlennek találja.  A nagy többségük rossz méretű, vagy rossz fazonú melltartót hord. Miért van ez?
1. Nem vagyunk tisztában a méretünkkel.
2. Nem tudjuk, hogy milyen egy jó melltartó?
3. Nem is nagyon lehet megfelelő méretet találni a boltokban. Sajnos ha valaki nem 80 B vagy C méretű, akkor máris egy tortúrává válik megtalálni a megfelelő méretű melltartót, ha egyáltalán sikerül.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Milyen a rossz melltartó?

A rossz melltartó legelső sorban kényelmetlen. Szorít, bevág, fulladozunk benne. A hátpánt méretének a mellkas kerületünk méretéhez kellene igazodnia. Ehelyett számos alkalommal 5-10 centivel rövidebb pántot viselünk. Vagy éppenséggel túl bő, és felcsúszik a hátunkon.

A vállpánt feladata

A vállpánt funkciója a közhiedelemmel ellentétben nem az, hogy a melleinket tartsa! A vállpántnak a melltartót kell tartania! A mellek súlyát 70-80 %-ban a hátpántnak kellene megtartania. Elnézve azonban a melltartók keskenyebbnél keskenyebb hátpántjait, ezek nagy része alkalmatlan bárminek a megtartására is... A rossz vállpánt lóg, laza, vagy éppen annyira feszesre van húzva, hogy bevág a vállba.

A rossz kosárfazon

Egy nem megfelelő fazonú melltartó nem olyan formájú, és méretű, mint a mellünk. Elől vagy kibuggyan a mell a kosárból, vagy eláll a mellektől, és üreg képződik a kosár, és a mellek között. Nem jó az sem, ha a kosár anyaga ráncolódik elől, mert túl nagy.

Rossz a melltartó, ha bárhol eláll a mellkastól, felcsúszik a mellekre, vagy bevág oldalt. Nagyon csúnya látvány, ha összenyomja a melleket elől.

Akkor sem jó, ha a kerekded forma helyett valamilyen más formájúra formázza a melleket. Lelapítja őket, vagy éppen hegyeset csinál belőlük.

A melltartó egy fehérnemű!

Teljesen rossz megoldás, amikor a melltartó bármelyik része kilátszik a ruha alól! Nem jó megoldás a szilikon pánt sem, mert ez is csak kilátszik, de még eléggé gusztustalan is a szilikon anyaga miatt. Melltartó nélkül pedig manapság nem illik kimenni az utcára, ez eléggé közönségesnek számít.

A jó melltartó jellemzői

A hátpánt vízszintesen fut a lapockák alatt, és feszes, de szoros.

A vállpántok feszesek, kényelmesek.

A kosár mindenütt simul, kerekded formát ad.

A mellek pontosan kitöltik a kosarat, nem buggyan ki a mell a kosárból.

A melltartó a mellre simul, nem áll el sehol a melltől.

A kosár oldalt kényelmes, nem vág be.

A kapszula gardróbos tudásanyag segítségével össze tudsz állítani egy jól kombinálható ruhatárat. Kérd az információs anyagot!

A megfelelő melltartó méret és fazon megtalálása és kiválasztása nem megy öt perc alatt! Rá kell áldozni 1-1,5 órát, és fel kell próbálni legalább 10 darabot, hogy ki tudd választani a legmegfelelőbbet. Mindig vigyél magaddal a vásárláshoz egy fehér, zárt pólót, amelyet ha felveszel, akkor egyértelműen kiderül, hogy jó-e a forma, vagy nem  jó?

Nagy méretű melltartót szeretnél? Keresd az Angelina fehérneműt!kívül-belül vonzó szín és stílustanácsadó logó

KÍVÜL-BELÜL VONZÓ
Soós Katalin szín és stílustanácsadó, stílusszakértő, személyi stylist honlapja
+36-30/9788-571  *  fannykata@t-online.hu

Szín és stílustanácsadás * Szín és stílustanácsadó képzés * Online szín és stílustanácsadó képzés * Kapszula gardrób * Online színkalauz * Gardróbrendezés


Jogi nyilatkozat

A honlap bejegyzései, és anyagai Soós Katalin saját szellemi termékei, ezért ezek digitális vagy nyomtatott módon, egészben vagy részben történő másolása, sokszorosítása vagy publikációja tilos a szerző írásbeli  engedélye nélkül!