MILYEN A JÓ MELLTARTÓ?

A nők 99%-a rendszeresen hord melltartót, bár a többség nem szereti, kényelmetlennek találja.  A statisztika a melltartó viselésről eléggé sokkoló: A nők 95 %-a rossz méretű, vagy rossz fazonú melltartót hord. Persze ennek a legegyszerűbb magyarázata az, hogy:
1. Nem vagyunk tisztában a méretünkkel.
2. Nem tudjuk, hogy milyen egy jó melltartó?
3. Nem is nagyon lehet megfelelő méretet találni a boltokban. Sajnos ha valaki nem 80 B vagy C méretű, akkor máris egy tortúrává válik megtalálni a megfelelő méretű melltartót, ha egyáltalán sikerül.

A boltok kínálata rendkívül egysíkú, kis mellre és nagy mellre ugyanazt a vékony hátpántú, push-up-os, szivacsos kosarút kínálják. Ehhez képest teljesen másmilyen kellene egy kisebb, és egy nagyobb mellere is, egy fiatal, erőtől duzzadó mellre, és másmilyen egy sok gyermeket szoptatott, vagy korosabb mellre.

A jó melltartó kiválasztása nem egyszerű, és egészen komoly ismeretekre van szükség ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebb, és legjobban formázó, tökéletes méretűt megtaláljuk. Ámde ha ismerjük legalább a legalapvetőbb szabályokat, akkor máris egy fokkal jobb melltartót tudunk vásárolni magunknak.

Nézzük tehát, hogy milyen a rossz, és a jó melltartó?!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Milyen a rossz melltartó?

A rossz melltartó legelső sorban kényelmetlen. Szorít, bevág, fulladozunk benne. A hátpánt méretének a mellkas kerületünk méretéhez kellene igazodnia. Ehelyett számos alkalommal 5-10 centivel rövidebb pántot viselünk. Vagy éppenséggel túl bő, és felcsúszik a hátunkon. Ilyenkor nincs, ami megtartsa a melleket, így azok szegények bánatosan kornyadoznak a hasunkon.

A vállpánt funkciója a közhiedelemmel ellentétben nem az, hogy a melleinket tartsa! A vállpántnak a melltartót kell tartania! A mellek súlyát 70-80 %-ban a hátpántnak kellene megtartania. Elnézve azonban a melltartók keskenyebbnél keskenyebb hátpántjait, ezek nagy része alkalmatlan bárminek a megtartására is... A rossz vállpánt lóg, laza, vagy éppen annyira feszesre van húzva, hogy bevág a vállba.

A rossz kosárfazon nem olyan formájú, és méretű, mint a mellünk. Elől vagy kibuggyan a mell a kosárból, vagy eláll a mellektől, és üreg képződik a kosár, és a mellek között. Nem jó az sem, ha a kosár anyaga ráncolódik elől, mert túl nagy.

Rossz a melltartó, ha bárhol eláll a mellkastól, felcsúszik a mellekre, vagy bevág oldalt. Nagyon csúnya látvány, ha összenyomja a melleket elől.

Nem jó a melltartó, ha a kerekded forma helyett valamilyen más formájúra formázza a melleket. Lelapítja őket, vagy éppen hegyeset csinál belőlük.

Nem a melltartó hibája, de ebbe a témakörbe tartozik, hogy teljesen rossz megoldás, amikor a melltartó bármelyik része kilátszik a ruha alól! Nem jó megoldás a szilikon pánt sem, mert ez is csak kilátszik, de még eléggé gusztustalan is a szilikon anyaga miatt. Melltartó nélkül pedig manapság nem illik kimenni az utcára, ez eléggé közönségesnek számít.

rossz melltartó

A jó melltartó jellemzői

*  A hátpánt vízszintesen fut a lapockák alatt, és feszes, de szoros.

*  A vállpántok feszesek, kényelmesek.

*  A kosár mindenütt simul, kerekded formát ad.

*  A mellek pontosan kitöltik a kosarat, nem buggyan ki a mell a kosárból.

*  A melltartó a mellre simul, nem áll el sehol a melltől

*  A kosár oldalt kényelmes, nem vág be

A megfelelő melltartó méret és fazon megtalálása és kiválasztása nem megy öt perc alatt! Rá kell áldozni 1-1,5 órát, és fel kell próbálni legalább 10 darabot, hogy ki tudd választani a legmegfelelőbbet. Mindig vigyél magaddal a vásárláshoz egy fehér, zárt pólót, amelyet ha felveszel, akkor egyértelműen kiderül, hogy jó-e a forma, vagy nem  jó?

Szeretnéd biztosan tudni, hogy neked hány jó melltartó van a ruhatáradban?

Vegyél részt a Szín és Stílustanácsadáson, amely során egészen részletesen megbeszéljük, hogy neked milyen méretre, és milyen fazonra van szükséged. Átnézzük a melltartóidat, és kiszelektáljuk a rosszakat.

Érdekel!


Hogyan öltözz az életkorodhoz illően?

Iratkozz fele a hírlevélre, és kérd az ingyenes öltözködési tanácsokat!

Kérem az ajándék anyagot!


Hogyan vásárolj magadnak jó melltartót?

Ha eleged van már a kényelmetlen, gyötrő melltartókból, de sosem sikerült még eddig egy kényelmes, jó méretűt venni, akkor rendeld meg ezt a különleges videós oktató anyagot, amelyből minden fortélyt megtudhatsz!

Érdekel!


Ha szeretnél végre egy kényelmes melltartót, de nem tudod, hogy milyen az, akkor ebből a könyvből mindent megtudhatsz!

Rendeld meg most!


Ha tetszett a cikk, osszad meg a barátaiddal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük