A LOVAGLÓCOMB ELTÜNTETHETŐ?

Sokszor lehet olvasni különféle tanácsokat, hogy a combok két oldalán levő "dudort" (aminek a hivatalos neve a lovaglócomb) hogyan lehet ledolgozni, lefogyasztani, vagy éppen lemasszírozni. Különféle tornagyakorlatokat ajánlanak, meg fogyókúrákat,  amelyek majd megoldják a lovaglócomb problémáját. Ezzel szemben akinek van ilyen, az bizonyára azt tapasztalta, hogy akármennyit is dolgozott a combokon, sehogy sem sikerült megszabadulni a fránya zsírpárnáktól. Más helyen azt írják, hogy teljesen felesleges tornázni, mert az a narancsbőrtől van, és csakis az anticellutiszises krémektől várható a megoldás. Valamennyit segíthetnek ezek is, de még mindig ott marad a dudor.

lovaglócomb

Akkor végül is mi az igazság a lovaglócomb körül?

Az az igazság - és ezzel sajnos szembe kell néznie annak, akinek lovaglócombja van - hogy azért nem sikerülhet ezeket a nemkívánatos kiemelkedéseket eltüntetni, mert a dudor alatt egy csont van, az dudorodik ki a combok oldalán!

A Lovaglócomb oka

Az alábbi ábrán látható a jelenség magyarázata.
1. Ha a csípő széles, akkor a combcsont és a csípőcsont kb. egy szélességben van, a csípőcsont közel van a combcsonthoz, így a csípő szépen ívelt, dudor nélküliek a combok.
 
2. Ha viszont a csípőcsont keskeny, és magas, és távol van a combcsont kiemelkedő részétől, ráadásul az kijjebb is van, akkor a csípő hepehupás lesz, és a combcsont kinyomja a dudort oldalt.
Tehát a lovaglócomb NEM MEGSZÜNTETHETŐ, DE ELTÜNTETHETŐ a megfelelő szabásvonalak alkalmazásával!

A lovaglócomb optikai eltüntetése, azaz mit vegyél fel, hogy ne látszódjon?

A legfontosabb, hogy soha ne vegyél fel sztreccses, cuppanós, szűk szoknyát, vagy ruhát, ha lovaglócombos alkat vagy! Hiába divatos, egy tapadós ruhában, vagy szoknyában az összes hepehupa meglátszik, ami nem valami esztétikus! Mivel általában ott van a fenék alja, ahol a legszélesebb a csípő, így, ha lovaglócombod van, akkor nálad a dudor alja tűnik a fenék aljának. Így szemből nézve olyan leszel, mintha kicsi, rövid lábaid lennének!

Ehelyett válassz mindig enyhén bővülő fazonú szoknyát, vagy ruhát, amely nem tapad a combjaidra. Így optikailag nem látszik a lovaglócomb, olyan, mintha nem is lenne! Nagyon figyelj arra, hogy a felsőid soha ne érjenek éppen a csípő legszélesebb részéig, mert így ott lesz a fókuszpont, oda nézünk, és a csípőd sokkal szélesebbnek fog látszani. Legyenek a felsők rövidebbek, így a csípőd keskenyebbnek tűnik majd. Nem jó megoldás a "nagy feneket" eltakaró, bő, lepelszerű felső, mert ettől terebélyesnek fogsz látszani, és ha még rövid lábú alkat is vagy, akkor a lábaidat is még jobban rövidíti ez a fazon. Inkább válassz egy rövidebb, kb. a csípőcsontig érő felsőt, egy lefelé enyhén bővülő, jó esésű szoknyával, vagy nem nagyon szűk farmerrel.

Hogyha vékony testalkatú vagy,  hosszú derekad, és lovaglócombod is van, akkor soha ne vegyél fel szűk, sztreccses, szabásvonalak nélküli ruhát! Ebben egy "kolbász" leszel csak, hepehupákkal, és a lovaglócomb is nagyon ki fog dudorodni. Törekedj inkább arra, hogy a derék részt kihangsúlyozd övvel, és egy bővülő szoknyával a homokóra alkatot alakítsd ki.


Ha tetszett a cikk, osszad meg a barátaiddal!