MILYEN EGY ELŐNYÖS SMINK?

A sminkelés nem titkolt célja, hogy az arcunk a lehető legszebb, legvonzóbb legyen. Hogy kiemeljük azt, ami igazán szép, eltereljük a figyelmet arról, ami nem annyira,, és korrigáljuk azt, ami nem szimmetrikus, vagy nem harmonikus. Akkor lesz a sminked gyönyörű, ha a színtípusodnak megfelelő színeket és kontrasztosságot alkalmazod, figyelembe véve a szemed formáját és az arci adottságaidat is. Íme egy jó példa arra, hogy milyen egy előnyös smink.

Andrea adottságai

Andrea a Hideg tél típusba tartozik, zöldesbarna szemei vannak, amelyek keskeny vágásúak, nem túl nagyok, és egy picit távol állnak egymástól. Csodásan hosszú szempillái vannak, de nem érvényesülnek, mert a pillák vége színtelen. A szemöldöke szép ívű, de a vége túl rövid, nem ér ki a megfelelő hosszúságra. Az ajkai közepesen teltek. Smink nélkül nem igazán feltűnő a szépsége.

Mivel tél típus, amely egy kontrasztos csoport, így egy picit erősebb sminket is elvisel az arca, így egy alkalmi sminket készítettünk a számára.

Az arcához illő, előnyös smink

Az arcára egy könnyű folyékony alapozó került, arcpírnak pedig egy közepesen sötét pinkes árnyalatot tettünk.

A szemöldök nagyon fontos a jó sminknél, mert ha nincsen szépen gondozva, és megfelelő formába hozva, akkor lerontja az összképet. Ezért Andrea szemöldökét kiigazítottuk egy szemöldök festő púderrel, és egy picit kiegészítettük a külső végeinél, hogy megfelelő hosszúságúak legyenek.

A szemhéjára lilás, barnás, és rózsaszínes árnyalatokat tettünk, a szemöldök csont alá pedig egy kevés fényes fehéret. Hogy a szemét nagyítsuk, az alsó szempillák külső vonalára egy füstösített, erősebb kontúrt festettünk, és a szempilláit alul is erőteljesen kispiráloztuk feketével. (Ez most ismét nagy divat, a 60-as években viseltek ilyen nagy alsó szempillafestéseket.)

előnyös smink

Hogy ne húzza lefelé az alsó kontúr a tekintetét, ezért fölül a szemhéj árnyalása után egy erőteljes fekete kontúrt húztunk intenzív fekete ceruzával, majd a szempillákra is fekete festék került. Az alsó és felső szempillák külső széléhez még egy kis kékeslilát tettünk, hogy a zöld szeme még jobban érvényesüljön.

Mivel a smink szemhangsúlyos lett, ezért az ajkaira csak egy lilás rózsaszín gyöngyház fényű rúzs került, hogy ne vonja el a szemeiről a tekintetet.

A végeredmény egy valóban előnyös smink lett, amely kiemeli a gyönyörű szemeit, a színek pedig harmonizálnak a saját természetes színeivel. Elegáns, de mégis visszafogott hatást kelt.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

ilyen volt ilyen lett Zsuzsa

Ilyen volt, ilyen lett galéria

Nézd meg, hogy hogyan változtak át mások a Stílustanácsadás után. Mennyit számít egy jó smink, és jó frizura!

Ide kattintva megnézheted

színtípusok

Milyen színtípusok vannak?

Ismerd meg a színtípusokat, tudd meg, hogy mi alapján állapítható meg, hogy kinek mi áll jól!

Ide kattints, és elolvashatod

tökéletes smink

Hogyan tudsz tökéletes sminket készíteni?

Mitől válik egyszerűvé a smink készítés? Milyen összetevők kellenek ahhoz, hogy a sminked jól sikerüljön?

Kattints ide, az elolvasáshoz


 

Szerezd meg az ingyenes, életkorodhoz illő  öltözködési tanácsokat!

    Kérem az ingyenes, életkoromhoz illő öltözködési tanácsokat! Egyúttal feliratkozom a hírlevélre is.

    hírlevélre való feliratkozás 4

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük