TÖKÉLETES SMINK KÉSZÍTÉSE

Nagyon érdekes megfigyelni a magyar nők sminkelési szokásait. 25 év alatt a többség erősen sminkeli magát, míg 30 éves kor után egyre inkább eltűnik a festék a nők arcáról. Ha megkérdeznénk egy-egy ilyen hölgyet, hogy miért nem visel sminket, nagy valószínűséggel azt válaszolná, hogy mert nem tudja hogyan kell elkészíteni, béna hozzá, és amúgy sincs ideje rá a reggeli készülődéskor. Pedig a jó smink két perc alatt felrakható, ha tudod a trükköket, és egy picit begyakorolod a technikát. Lássuk tehát, melyek a tökéletes smink összetevői, melyek a jó smink titkai?

tökéletes smink

A megfelelő sminkszerek használata

*  Ha a nem megfelelő eszközökkel próbálod meg felvinni a színeket, akkor csak bénázás lesz az eredmény. Néhány termék cseréje meghozza  a könnyű sminkelés élményét. Tehát érdemes a következőket használni:

*  A szem alatti korrektorozást ecsetes korrektorral  csináld a stiftes helyett. Ez az a fajta, amely egy toll, a végén ecset van, és ha a végét csavarod, akkor az ecseten jön a folyékony korrektor. Így nem huzigálod a szem alatti vékony bőrt a kemény stifttel, hanem könnyed ecsetmozdulatokkal siklik az anyag a bőrödön.

*  A szemed hangsúlyozására érdemes a szemhéjfilcet kipróbálni a tus helyett. A tusok ecsete olyan, hogy igen nagy gyakorlat szükséges a szép vonal felviteléhez. A filc viszont mindenféle színben kapható, és az ecsete nagyon könnyen használható, könnyű vele szép vonalat húzni.

*  Vízálló ceruza helyett jobb a sima, amely könnyen elsatírozható, így lágy, füstös kontúrt lehet vele elkészíteni a nagyon erős helyett.

*  A szemöldököd kiigazítására használj szemöldök színező púdert szemöldök ceruza helyett. Ezekben a készletekben többféle árnyalat van, így akár keverheted is a festéket, hogy  a szemöldök színedhez legközelebb álló árnyalatot tudd előállítani. Azon kívül a púderrel és ecsettel sokkal természetesebb hatást lehet elérni, mint az amúgy is eléggé kemény hegyű ceruzával.

*  A rúzs direkt felvitele helyett próbáld meg rúzsecsettel felvinni a színt az ajkaidra. Így meghatározhatod, hogy milyen mennyiség kerüljön fel, és egészen pontos kontúrt tudsz csinálni.

smink eszközök

A jó minőségű termékek használata

*  Hiába van meg mindened, ha azok nincsenek karban tartva, vagy nem a megfelelőek a számodra.

*  Legyenek a ceruzák mindig kihegyezve, mert tompa, kicsorbult heggyel nem fogsz tudni pontos vonalat húzni, csak kínlódsz, és elmázgálódik a vonal.

*  A spirál fejét időnként érdemes kimosni, mert az összecsomósodott, eldugult keféjű fejjel nem lehet dolgozni.

*  A kozmetikumok egy idő után megromlanak. Ellenőrizd rendszeresen a festékeket, ceruzákat, ajakfényt, spirált, alapozókat. Ha csípős, avas, szúrós szaga van, vagy egyszerűen csak nem fog, akkor szabadulj meg tőle.

*  Érdemes befektetni a jó minőségű termékekbe, mert a gagyi, 200 Forintos festékektől nem sok jót lehet várni. Ezek allergiát, gyulladást okozhatnak, és nem úgy működnek, ahogy elvárható lenne.

*  A színtípusodnak és a bőrtípusodnak megfelelő termékeket válassz! Hiába jó a termék, hiába szép a felvitel, ha nincs összhangban veled, vagy leolvad a bőrödről.

Mentés

A tökéletes smink eléréséhez a jó technika elengedhetetlen!

*  Jól megvilágítás mellett, megfelelő nagyságú tükröt használj a sminkelésre. A legjobb a természetes fény, pl. egy pipere asztal az ablak előtt. Lehet kapni beépített világítású, nagyítós sminktükröket is, ezek is jók. Félhomályos fürdőszobában, a mosdó fölött nyújtózkodva nem is nagyon sikerülhet egy szép smink.

*  Ismerd meg az arcod jellegzetességeit, és tanuld meg a szabályokat, hogy neked mi áll jól. Ezekhez milliónyi segédanyag áll a  rendelkezésedre, akár a Youtube-on, internetes keresőkben, vagy könyvekben is. Ha így sem boldogulsz vele, menj el egy smink tanfolyamra, ahol a gyakorlatban megmutatják, hogy neked mi áll jól.

sminkasztal

*  A festékek felvitelekor, különösen a szemkontúr elkészítésekor mindig támaszd meg a kezed az arcodon. Így biztosabban tudsz célozni, és nem fog remegni a kezed. A legjobb, ha ülve sminkelsz, és a könyököd is fel tudod támasztani az asztalra.

*  A szemkontúr és a tusvonal felvitelét érdemes megtanulni nyitott szemmel. Így látod is, hogy mit csinálasz. Ehhez nyisd nagyra a szemeidet, és a szádat is kitáthatod, a jobb eredmény érdekében. 🙂 Lehet, hogy murisan fogsz kinézni ilyenkor, de hidd, el, hogy sokkal könnyebb így rajzolni.

*  Figyelj arra, hogy a szemhéjpúdereket és az arcpírt gondosan satírozd el, ne legyenek láthatóak a szélek.

*  Minden festéket apró, könnyed mozdulatokkal vigyél fel, és ne egy határozott vonallal! A ceruzát bátran érintsd hozzá a szemedhez, hogy fogjon, de ezt is apró vonalakkal vidd fel.

*  Ne félj attól, hogy elrontod! Ha félrement a vonal, vagy festék, egy megnedvesített vagy lemosós fülpiszkálóval azonnal el tudod távolítani, és ki tudod igazítani.

A jó időzítés aranyat ér!

*  Teljesen rossz az a gyakorlat, amikor az indulás előtt 3 perccel állsz neki sminket készíteni. Ebből csak kapkodás és csúnya smink lesz, vagy egyszerűen hozzá sem kezdesz, mert már indulni kell. A legjobb, ha a következő rutint sajátítod el:

*  Reggel felkelés után rögtön tisztítsd meg az arcod, és tedd fel a hidratálókat

*  Csináld a dolgodat, majd kb 10-20 perc elteltével, amikor a krémek már teljesen beszívódtak a bőrödbe újabb kanyar a tükör elé, és felteheted az alapozót (ha használsz egyáltalán) és a festékeket

*  Folytasd a reggeli készülődést, és miután már kb 20 perc eltelt, akkor már bátran elindulhatsz, mert a smink "megérett" az arcodon, adaptálódott az alapozó és a púder a bőrödhöz, tehát már nem látszik, hogy rajtad van.

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!

Néha, ha van egy kis szabadidőd, érdemes nekiállni gyakorolni a smink felvitelét. Kísérletezd ki, hogy milyen formák a kényelmesek a számodra. Hogy tartsd a fejed, hogyan fogd a ceruzát, milyen irányból húzd a vonalat, stb. Addig próbálkozz, amíg már könnyedén megy! Ne félj, nem kell 100 órát rááldoznod, hogy sikerüljön! Gyakorlat teszi a mestert, ez fokozottan érvényes a sminkelésre is.

A tökéletes smink egyhangsúlyos, és korhoz illő

Soha ne hangsúlyozd a szádat és a szemedet is egyszerre! Vagy az egyiket, vagy a másikat, attól függően, hogy melyik szebb rajtad, vagy melyikhez van kedved. A natúr sminkkel nem tévedhetsz, biztos hogy jó lesz. Vedd figyelembe, hogy milyen korú vagy, és annak megfelelő sminket készíts! Nincs rémisztőbb látvány, mint egy idősebb hölgy feketével kihúzott szemöldökkel, műszempilla hatású spirálozással, és piros ajkakkal... A diszkrétebb smink mindig többet ér, és sokkal jobb, mintha nincs rajtad semmi! Így már tökéletes smink

 

egyhangsúlyos smink
Mikor kell kidobni egy színes kozmetikumot

Mikor kell kidobni egy színes kozmetikumot?

Hogyan tudod eldönteni, ha egy sminkszer megérett a kidobásra? Melyek azok a jelek, amik erre utalnak?

Elolvasom!


sminkelési hibák 6 - amikor a szemceruza túl világos

Sminkelési hibák, amelyeket soha ne kövess el!

Mindenki tud valamennyire sminkelni, de sokszor elkövetünk olyan hibákat, amelyek elrontják az összképet. Melyek ezek?

Elolvasom!


előnyös smink

Milyen egy előnyös smink?

Mitől lesz egy smink harmonikus ? Milyen smink tesz vonzóvá és széppé?

Elolvasom!Ha tetszett a cikk, akkor osszad meg a barátaiddal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük