FÜRDŐRUHA TIPPEK

A nyár beköszöntével újra előkerül a nagy dilemma: Milyen fürdőruhát válasszál? Mindenki csodásan szeretne kinézni a strandon, de sokszor fogalmunk nincs, hogy milyen fazon lenne előnyös a számunkra. Elmégy egy fürdőruha üzletbe, és sokszor a divat befolyásoló hatására egy szuper trendi, csini háromszög fazonnal térsz haza, amely olyan ragyogóan nézett ki a divatújságban a modellen. A valóság viszont az, hogy amikor végül eljön a nyaralás, és a fürdőruhát felveszed, a próbafülkében elképzelt vonzó és szexi megjelenés helyett sokszor a strandon már egyáltalán nem olyan vonzónak, és szexisnek látszol, hanem kiderül, hogy rossz választás volt éppen azt a fazont megvenni. A következő fürdőruha tippek segítenek eldönteni, hogy előnyös-e egy fürdőruha, vagy sem?

Lássuk tehát, hogy mire kell figyelned a vásárláskor?

Gyakorlati fürdőruha tippek, hogy elkerülhesd az előnytelen megjelenést a strandon

 • Rossz a fürdőruha, ha testszínű. Ilyenkor meztelennek látszol benne.
 • A felső és az alsó rész nagysága  legyen arányban egymással. Soha ne legyen az egyik sokkal kisebb, mint a másik. Mindig a nagyobbhoz érdemes igazítani a méretet!
 • Fürdőruha esetében a méret a lényeg! Inkább legyen kicsit nagyobb, mintsem hogy kiessél belőle mindenhol. Nem jó, ha a fürdőruha nem fedi be, amit be kellene fednie.
 • Vigyázni kell a fazonokkal, mert egy-egy rosszul megválasztott fazon irtózatosan eldeformálhatja a testalkatot. Azt a gondolatot érdemes megfontolni, hogy nem áll jól minden fazon mindenkinek. Önmérsékletet érdemes tanúsítani egy-egy extrémebb fazon kiválasztása előtt. Fényképeztesd le magad a próbafülkében, és úgy nézd meg, hogy hogyan áll! A tükör csalhat!

A bugyi

 • Figyelj oda, hogy hogyan viseled a fürdőruhát! Ne told le a bugyit a lágyékvonalon alulra! Ebben úgy nézel ki benne, mint akiről lecsúszott a bugyi.
 • Ne húzd fel a bugyit a lágyékvonalon felülre, ha nem lapos és sima a hasad. Nagyon gusztustalan a bugyi alján kibuggyanó háj!
 • Ha megereszkedett a hasad, ne válassz icipici bugyit, ami felett kibuggyan a pocak, mert ez nem esztétikus. Válassz ilyenkor nagyobb alsót, ami lefogja és eltünteti a pocakot.
 • Túlságosan bő a fürdőruha (vagy rossz anyagú), ha fürdés után lóg rajtad.
 • Túl szűk a fürdőruha, ha bárhol bevág és szorít.
 • Érdemes megfontolni a bugyi méretét, ha narancsbőrös, sovány, vagy lottyadt feneked van. A tanga, vagy kicsi fazon nem a legelőnyösebb ilyenkor.
 • Manapság igénytelenségre vall, ha valaki kivillanó intim szőrzettel megy ki a strandra. Gondoskodj róla időben, hogy a bikini vonalról eltűnjenek a felesleges szőrszálak. (Lehetőleg ne a nyaralás előtt egy nappal gyantáztass, vagy borotválj, mert a begyulladt szőrtüszők látványa sem a legjobb.)

A melltartó

A mell az egyik legsarkallatosabb testrész egy női testen. Ha nincsen megfelelően "becsomagolva", ha rossz a melltartó, akkor rémesen elronthatja a megjelenést.

 • Rossz a melltartó, ha nem formáz, vagy ha nem tart. Előnytelen, amikor rossz a fazon, és felcsúszik a melleiden. Amennyiben túl kicsi, akkor emiatt biztosan kiömlesz belőle valahol.
 • Sajnos az az igazság, hogy az olyannyira divatos háromszög fazonhoz feszesen álló, közepesen nagy mellekre van szükség. Sem a lapos, sem a nagy melleken nem áll jól. A megereszkedett, vagy lent ülő mellek egyenesen rémesen néznek ki benne. Válassz ilyenkor inkább merevítős, szivacsos fazont. Ez formáz, és megemel.

A jó fürdőruha

A jó fürdőruha elfedi ami nem tökéletes. Kiemeli ami szép és összefog. Megemel, formáz, és ellenállhatatlanná tesz. Mindegy, hogy mekkora a méreted. Lényegtelen, hogy hány kiló vagy és hány éves.