FÜRDŐRUHA TIPPEK

A nyár beköszöntével újra előkerül a nagy dilemma: Milyen fürdőruhát válasszál? Mindenki csodásan szeretne kinézni a strandon, de sokszor fogalmunk nincs, hogy milyen fazon lenne előnyös a számunkra. Elmégy egy fürdőruha üzletbe, és sokszor a divat befolyásoló hatására egy szuper trendi, csini háromszög fazonnal térsz haza, amely olyan ragyogóan nézett ki a divatújságban a modellen. A valóság viszont az, hogy amikor végül eljön a nyaralás, és a fürdőruhát felveszed, a próbafülkében elképzelt vonzó és szexi megjelenés helyett sokszor a strandon már egyáltalán nem olyan vonzónak, és szexisnek látszol, hanem kiderül, hogy rossz választás volt éppen azt a fazont megvenni. A következő fürdőruha tippek segítenek eldönteni, hogy előnyös-e egy fürdőruha, vagy sem?

Lássuk tehát, hogy mire kell figyelned a vásárláskor?

Gyakorlati fürdőruha tippek, hogy elkerülhesd az előnytelen megjelenést a strandon

 • Rossz a fürdőruha, ha testszínű. Ilyenkor meztelennek látszol benne.
 • A felső és az alsó rész nagysága  legyen arányban egymással. Soha ne legyen az egyik sokkal kisebb, mint a másik. Mindig a nagyobbhoz érdemes igazítani a méretet!
 • Fürdőruha esetében a méret a lényeg! Inkább legyen kicsit nagyobb, mintsem hogy kiessél belőle mindenhol. Nem jó, ha a fürdőruha nem fedi be, amit be kellene fednie.
 • Vigyázni kell a fazonokkal, mert egy-egy rosszul megválasztott fazon irtózatosan eldeformálhatja a testalkatot. Azt a gondolatot érdemes megfontolni, hogy nem áll jól minden fazon mindenkinek. Önmérsékletet érdemes tanúsítani egy-egy extrémebb fazon kiválasztása előtt. Fényképeztesd le magad a próbafülkében, és úgy nézd meg, hogy hogyan áll! A tükör csalhat!

A bugyi

 • Figyelj oda, hogy hogyan viseled a fürdőruhát! Ne told le a bugyit a lágyékvonalon alulra! Ebben úgy nézel ki benne, mint akiről lecsúszott a bugyi.
 • Ne húzd fel a bugyit a lágyékvonalon felülre, ha nem lapos és sima a hasad. Nagyon gusztustalan a bugyi alján kibuggyanó háj!
 • Ha megereszkedett a hasad, ne válassz icipici bugyit, ami felett kibuggyan a pocak, mert ez nem esztétikus. Válassz ilyenkor nagyobb alsót, ami lefogja és eltünteti a pocakot.
 • Túlságosan bő a fürdőruha (vagy rossz anyagú), ha fürdés után lóg rajtad.
 • Túl szűk a fürdőruha, ha bárhol bevág és szorít.
 • Érdemes megfontolni a bugyi méretét, ha narancsbőrös, sovány, vagy lottyadt feneked van. A tanga, vagy kicsi fazon nem a legelőnyösebb ilyenkor.
 • Manapság igénytelenségre vall, ha valaki kivillanó intim szőrzettel megy ki a strandra. Gondoskodj róla időben, hogy a bikini vonalról eltűnjenek a felesleges szőrszálak. (Lehetőleg ne a nyaralás előtt egy nappal gyantáztass, vagy borotválj, mert a begyulladt szőrtüszők látványa sem a legjobb.)

A melltartó

A mell az egyik legsarkallatosabb testrész egy női testen. Ha nincsen megfelelően "becsomagolva", ha rossz a melltartó, akkor rémesen elronthatja a megjelenést.

 • Rossz a melltartó, ha nem formáz, vagy ha nem tart. Előnytelen, amikor rossz a fazon, és felcsúszik a melleiden. Amennyiben túl kicsi, akkor emiatt biztosan kiömlesz belőle valahol.
 • Sajnos az az igazság, hogy az olyannyira divatos háromszög fazonhoz feszesen álló, közepesen nagy mellekre van szükség. Sem a lapos, sem a nagy melleken nem áll jól. A megereszkedett, vagy lent ülő mellek egyenesen rémesen néznek ki benne. Válassz ilyenkor inkább merevítős, szivacsos fazont. Ez formáz, és megemel.

Ajánlom figyelmedbe a Mit vigyünk a nyaralásra? A praktikus úticsomag darabjai című blogbejegyzésemet, amiben tanácsokat találsz a jó csomagoláshoz.

A jó fürdőruha

A jó fürdőruha elfedi ami nem tökéletes. Kiemeli ami szép és összefog. Megemel, formáz, és ellenállhatatlanná tesz. Mindegy, hogy mekkora a méreted. Lényegtelen, hogy hány kiló vagy és hány éves.

Ha szeretnéd  a lehető legelőnyösebb fürdőruhát viselni, akkor figyelj a testalkatodra!

 • Ha széles a vállad, akkor szélesebb pántú, vagy nyakba akasztós fazonokat válassz!
 • Ha széles a csípőd, akkor viselj arányosan nagyobb bugyit, és a melltartó rész legyen kisebb mellek esetén pánt nélküli fazon, egyrészes fürdőruha esetén pedig oldalt paneles, optikailag keskenyítő fazonú. Soha ne viselj nyakba akasztós felsőrészt!
 • Ha pocakos vagy, akkor a jó megoldás egy csinos szoknyás fazon!
 • Ha rövidebb a derekad, és hosszú a lábad, akkor az egyrészes fürdőruha előnyösebb, és legyen mélyebben szabott a bugyirésze!
 • Ha hosszú a derekad és rövid a lábad, akkor az oldalt felszabottabb fazonok, és a mell alatt pántos kétrészesek az előnyösek.
 • Kis melleknél ha fiatal vagy jó a fodros, rojtos, fényes melltartó is, de minden életkorban jó a szivacsos és a ráncolt melltartó részű fürdőruha is.
 • Nagy melleknél mindenképpen legyen masszív pántú, jól formázó kosarú a melltartó!
Fürdőruha tippek 10
Széles vállhoz
Fürdőruha tippek (2)
Széles csípőhöz
Fürdőruha tippek 13
Pocakos alkathoz
Fürdőruha tippek 12
Rövid derékhoz
Fürdőruha tippek 15
Hosszú derékhoz
Fürdőruha tippek 17
Kicsi mellekhez
Fürdőruha tippek 16
Nagy mellekhez

Jó lenne, ha a gardróbszekrényedben csupa lélegzetelállító, stílusos darab lenne, és ha a ruhadarabjaidból (majdnem) végtelen számú kombinációt tudnál összeállítani?

Érdekel, elolvasom az információkat!


Szeretnéd megtudni, hogy hogyan öltözz csinosan, az életkorodnak megfelelően?

Kérd az ingyenes, ajándék információs anyagot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük