HOGYAN ÖLTÖZZ STÍLUSOSAN? – MITŐL VÁLSZ STÍLUSOSSÁ?

DIVATOSAN ÖLTÖZNI, VAGY STÍLUSOSAN ÖLTÖZNI?

Az, hogy vannak rajtad valamilyen ruhadarabok, még nem jelenti azt, hogy stílusos is vagy! A most divatos, gyűrődős, vacak anyagú, szedett-vetett stílusokból összeollózott, slamposan sportos, vagy akár divatos öltözködés nem stílusosság, ez csak egy ruházat. Hiába minden a legmenőbb egy ilyen megjelenésen, valahogy azt érezzük, hogy valami hiányzik!

HA STÍLUSOSAN ÖLTÖZÖL, AKKOR "JÓL ÖSSZE VAGY RAKVA!"

Stílusos akkor leszel, ha a rád jellemző ruhadarabok vannak rajtad, amelyek stílusa hozzád illik, és a kiegészítők is passzolnak minden szempontból a többi ruhadarabhoz.

Azt érdemes fejben tartani, hogy minden ruhának, kiegészítőnek és cipőnek is van valamilyen stílusa. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az egyes ruhadarabok mind passzoljanak egymáshoz stílusban! Ha nem vagy egy kifejezett divatkreátor alkat, akkor a divat magazinok tanácsát, hogy "Bátran csinálj stílustörést!" nem nagyon kéne követni, mert a stílustörést csak jól érdemes csinálni. Ha nem is ismered a stílusokat, és azt sem tudod, hogy mit mivel lehetne keverni, akkor csak egy zűrzavar fog kijönni a kísérletezésből.

Inkább maradj a biztos talajon: a sportosat a sportossal, a romantikusat a romantikussal, a klasszikusat  a klasszikussal párosíts! Teljesen rossz elképzelés (és esztétikailag is kifogásolható) a mai divat szerint egy romantikus, nőies ruhához ormótlan tornacipőt felvenni!

Stílusosan öltözni azt jelenti, hogy tudatosan válogatod össze az egyes ruhadarabokat, és azokat viseled együtt, amelyeknek azonos a stílusa.

A cél, hogy amikor valaki rád néz, akkor azt gondolja magában, hogy: "Hű de jól össze van rakva ez nő! Minden passzol, minden a helyén van, harmonikus és stílusos a megjelenése!" Persze ez soha nem tudatos gondolat, de az első benyomás ezt a hatást kelti szemlélőben.

öltözz stílusosan

A VONZÓ, STÍLUSOS MEGJELENÉS ÖSSZETEVŐI

Ahhoz, hogy stílusosan öltözz, többféle dolgot is figyelembe kell venni!

  • MAGABIZTOSSÁG: A személy tisztában van az értékeivel, megbecsüli, és tiszteli magát
  • IGÉNYESSÉG: Tiszta, rendezett, ízléses, és minőségi a külseje.
  • ÖNISMERET ÉS TUDATOSSÁG: A neki előnyös színeket, és fazonokat viseli.
  • ÖNKIFEJEZÉS: Stílusosan, rá jellemzően öltözködik, bátran felvállalva a személyiségét.
  • NŐIESSÉG: Kifinomult, sikkes, csinos, és nőies a megjelenése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük