A TÉL TÍPUSOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

tél típusok s
tél típusok álló s

Melyek a hasonlóságok és mi a különbség a Tél típusok színei között?

A Tél típusok hasonlóságai

Mindhárom Tél (A Hideg tél, az Élénk tél, és a Sötét tél ) egyformán HIDEG, ÉLÉNK, és SÖTÉT színekkel rendelkezik. Erősek a kontrasztok a természetes színharmóniájukban. A hajuk általában sötét, natur vagy kékesen csillogó színárnyalatú, sohasem vöröses! A szemszínül vagy sötét, vagy élénk, a szemük fehérje általában erősen elütő, villogó. A háromféle téli csoport legjobb színei nagyon hasonlóak, nagy az átfedés köztük. A színeik a tiszta hideg színek. Csodásan áll nekik a hófehér és a fekete is. Semmilyen barnás-drappos, tört, fáradt szín nem áll jól nekik.

A Tél típusok különbségei

Amiben eltérnek, hogy míg egy Hideg tél többnyire sötétbarna vagy kékes szemszínnel rendelkezik, és a bőre világos, addig egy Élénk télnek biztos, hogy ragyogó kék, vagy zöld szeme van, a Sötét télnek pedig mindene sötét, a bőre, a haja és a szeme is.

A színeiket illetően a Hideg télben csak a leghidegebb, kékes-lilás tónusok vannak jelen, míg egy  Élénk télben a Tavaszból jönnek át színek, mint pl. az élénk türkizkék, a pipacspiros, a napsárga, vagy az élénk lila, tisztazöld. Sötét télben viszont az őszből "kölcsönvett" petrolkék, olajzöld, sötétbarna, aranysárga és paradicsompiros is ott van a palettáján.

A Tél típusok színei

Míg egy Hideg télnek a picit hidegebb tónusú mikulás piros a legjobb, addig az Élénk télnek a tiszta piros, amit zászló pirosnak is szoktunk mondani, a Sötét télnek pedig a picit melegebb árnyalatú paradicsompiros is a a palettáján van. A Hideg télnek az élénk benetton zöld a legjobb, addig az Élénk télnek  a tiszta zöld, a Sötét télnek pedig a smaragdzöld áll a legjobban. A Hideg télnek a lilás ultramarinkék a legelőnyösebb, míg az Élénk télnek a királykék, és a Sötét télnek pedig a petrolkék is a színe.  A Hideg télnek a citromsárga, az Élénk télnek az aranysárgán kívül a zöldes citrom, azaz a lime, míg a Sötét télnek az aranysárga lesz a legelőnyösebb. A Hideg tél lilája egészen kékes tónusú, míg az Élénk télé inkább az orgona lilára hasonlít, addig a Sötét tél lilája a sötét püspöklila.

Ha érdekel az összes hideg szín, amely a hideg típusoknak jól áll, akkor olvasd el a Hideg színek - a Nyár és  a Tél típus színei című bejegyzést!

Olvasd el a Hogyan viseljünk feketét stílusosan? című blogbejegyzést is! Ötleteket és tippeket találsz a fekete színnel kapcsolatban.

Hideg tél típus vagy?

Akkor mostantól neked már lehet egy szuper hasznos segítséged a vásárlásaidhoz!

Készítettem a számodra egy mobilos színkalauzt, amelyben minden előnyös színedet megtalálhatod, és egyetlen kattintással teljes képernyősre kinagyíthatod! Minden színekkel kapcsolatos témakört megtalálsz benne! Több, mint 1000 szín, színkombináció és minta ajánlat, komplett smink ötletek!

További információkat itt találsz: Hideg tél online színkalauz


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük