ELŐNYÖS, VAGY ELŐNYTELEN? ÁTVÁLTOZTATJUK A VÖRÖS SZŐNYEGEN

A díjátadók vörös szőnyegen vonuló sztárok ruháit elnézve néha az az érzése az embernek, hogy nem igazán gondolták át, hogy az a ruha előnyös, vagy előnytelen? Nagyon sokszor teljesen elhibázott a művészi koncepció! Ismét készítettem néhány átalakítást, hogy megmutassam, hogy hogyan lehetett volna előnyösebb, csinosabb a ruha.

APRÓSÁGOKON MÚLIK, HOGY EGY RUHA ELŐNYÖS, VAGY ELŐNYTELEN!

Megtartották az idei Golden Globes díjátadót. Végignézve a ruhákon a megszokott színvonalat (vagy inkább színvonaltalanságot) láthattuk. Kevés előnyös, vagy elegáns ruha volt, de nagyon sok közönséges, rengeteg előnytelen, és most először láttunk foszlós szélű, igénytelen ruhákat is a vörös szőnyegen. Idén is fogok készíteni átváltoztatjuk show-t, amikor a kevésbé sikeres ruhákból próbálok jobbat faragni a photoshop segítségével.
Az első ilyen átalakítás Emily Blunt ruhája lett, aki szemmel láthatóan kismama! Az eredeti ruha mintája szépen kiemeli ugyan a pocakját, de a felsőrész túl hosszú, olyan, mint egy tunika. A szoknyarész pedig egy kismamához méltatlanul túl átlátszó, majdnem a bugyijáig belátni. Az óarany rátett díszítés túl mattra sikerült, unalmas. Viszont a ruha intenzív, hangsúlyos díszítettsége nem tűri meg a szintén hangsúlyos nyakláncot.
Az általam átalakított ruha színét eltoltam a ragyogó arany-vajszín tónusba. A pocak aljánál elvágtam a ruha felsőrészét, ami a spicces középső résszel így kissé míder jellegűvé vált, de szépen hangsúlyozza a pocakját. A szoknya vajszínű lett, ami jobban passzol az arany felsőrészhez, és átlátszatlanná tettem, ami sokkal méltóbb az anyasághoz. A határozott nyakláncot eltávolítottam, és egy hosszú fülbevalóra cseréltem le.
emily blunt előnyös vagy előnytelen ruhája

Mivel Emily Blunt valószínűleg Nyár színtípusba tartozik (amit persze csak egy személyes teszteléssel tudnánk 100%-ban bebizonyítani) ezért készítettem egy ezüstös, hideg tónusban tartott verziót is.

emily blunt előnyös vagy előnytelen ruhája ezüstben

ELŐNYÖS, VAGY ELŐNYTELEN? EZ EGYÉRTELMŰ!

A következő átalakításom célja az volt, hogy a sztár telt alkatát karcsúbbnak és magasabbnak mutassam. Az eredeti ruhán túl sok volt a vízszintes szabásvonal. A peplum rövidebbnek mutatta a derekát és szélesebbnek a csípőjét. A kivágás nagyon széles, és viszonylag magas volt, ami a rövid nyakára és gömbölyű karjaira terelte a figyelmet. A lapított, rövidebb haj szélesebbnek mutatta az arcát, és rövidebbnek a nyakát.
Az átalakítás után a függőleges irányú szabásvonalak optikailag hosszítják és karcsúsítják az alakját. A mélyebb dekoltázs és az arcba fésült haj keskenyíti az arcát és a nyakát. A fekete és bordó színek jobb arányával egységesebb képet mutat a ruha, így az alakja is magasabbnak tűnik. A szögletes vállmegoldás ugyan picit hozzáad a vállaihoz, de a karjai kerekdedségéből levesz. A megemelt frizura felfelé húzza a tekintetet, elvonja a figyelmet a nyakáról. A decensen felsliccelt szoknyából kivillanó lábak is a hosszanti megosztást segítik.
előnyös vagy előnytelen pirosban

VARIÁCIÓK EGY TÉMÁRA, AVAGY MEGANNYI LEHETŐSÉG VAN ARRA, HOGY EGY RUHA JÓ LEHESSEN

A következő ruha nagyon különleges, teljesen szokatlan szoknya megoldású, hiszen a csípő részen egy csillogó sáv van, és a szoknya kissé lecsúszott a csípőn.  Elgondolkodtam, hogy ez a ruha előnyös, vagy előnytelen? A mérleg nyelve elbillent az előnytelen irányába.  Az eredeti ruha nagyon érdekes, de a sztár széles csípőjét hangsúlyozó megoldása még szélesebbnek mutatja. Igaz, hogy ettől még karcsúbbnak látszik a befűzött dereka, de valahogy nem harmonikus az összhatás. Eljátszottam a gondolattal, hogy hányféleképpen lehetne ezt a ruhát úgy átalakítani, hogy jobb legyen a végén.  Ezért a szoknyarészt a hagyományos helyre feltoltam, így nem a legszélesebb pontra került a fókuszpont. A szoknya színét élénkebbre vettem. A fűző-rész alját kissé  feljebb vettem, hogy ne szélesítse annyira a csípőt. A különféle színvariációk mind más és más jelleget adnak a ruhának. Itt láthatjátok először az eredeti ruhát, majd lejjebb a különféle átalakított variációkat.

A ruhák kiválasztásánál mindig figyelembe kellene venni, hogy nemcsak a ruha színe, szín összeállítása, kontrasztja, anyagválasztása, hanem a fazon milyensége is meghatározza, hogy végül egy ruha előnyös, vagy előnytelen lesz-e.

Ha még nem olvastad az előző díjátadók ruháiról készült átalakításos bejegyzéseimet, akkor itt megtalálod ezeket:

Stílustanácsadás a sztároknak is jót tenne

Stílustanácsadás a vörös szőnyegen

előnyös vagy előnytelen ez a kérdés 1
átváltoztatjuk előnyösre (6)6
átváltoztatjuk előnyösre (4)4
átváltoztatjuk előnyösre 7
átváltoztatjuk előnyösre 9
átváltoztatjuk előnyösre (2)2
átváltoztatjuk előnyösre 8