A STÍLUSTANÁCSADÁS A SZTÁROKNAK IS JÓT TENNE!

Amikor évről-évre megtartják a különféle díjátadókat a sztárvilágban, mindig elgondolkodik az ember azon, hogy vajon milyen megfontolásból vettek fel egyes ruhákat a sztárok? A többsége előnytelen, csúnya, esetlen, vagy éppen borzalmas! Ilyenkor mint stílustanácsadónak rögtön az jut eszembe, hogy a stílustanácsadás a sztároknak is jót tenne! Jóhiszeműen azt gondolom ilyenkor, hogy biztos szerződésük van a divatcégekkel, és muszáj felvenniük azt a csúf ruhát, még ha nem is tetszik nekik...

A STÍLUSTANÁCSADÁS A SZTÁROKNAK IS JÓT TENNE!

Nyilvánvalónak látszik, hogy egy stílustanácsadás a sztároknak egyáltalán nem volna luxus, könnyedén megbízhatnák a leghíresebb stílustanácsadókat vagy stylistokat is, hogy a lehető legelőnyösebb ruhában vonulhassanak a vörös szőnyegen. Ehelyett azt látjuk, hogy biztos, hogy nem kérték a szakértők segítségét, mert nehezen elképzelhető, hogy ezeket a ruhákat a stylistok tanácsára választották volna!

Összeválogattam néhány ruhát, amelyről rögtön látszott, hogy a "művészi koncepció" valahogy félresiklott. Készítettem mindegyikhez egy javított változatot, amely szebb, vagy éppen előnyösebb a sztárnak.

STÍLUSTANÁCS A SZTÁROKNAK HOGY NE LÁTSZÓDJANAK FURÁNAK

Szuper csinos hölgy, fura ruhában. A sellő fazon szépen kiadja a csípő vonalát, de az a tüll gallér és a nagyon széjjel álló szoknya eltereli a figyelmet a többi részéről, és vastagítja az alsó részt. Az én verziómban a tüll felkerült a vállára, ami optikailag megosztja a váll részét. A gallér eltűnt a szoknyáról, ami a keskenyebb szélessége miatt magasítja és karcsúsítja. A gallér piros részét viszont leraktam a szoknya alsószoknyájára, hogy izgalmasan kivillanjon, mikor lép.

stílustanácsadás a sztároknak 4

Ez a ruha olyan, mintha valaki leszaggatta volna a hölgy szoknyáját, és most itt áll előttünk egy szál bodyban! Borzasztóan furcsa így, és az a fekete sáv meg olyan, mintha a bugyija lenne. Mennyivel jobb, ha a szoknya a rendes helyén van, és a ruha pedig tüzes piros a kókadt szürke-fekete helyett.

stílustanácsadás a sztároknak 3

Szegény Nicole Kidman nagyon ritkán jut előnyös ruhához, inkább mindig a soványságát előnytelenül kiemelő fazonokat adnak rá. A túlzottan nyitott felsőrész a vékony karjaira és a csontos mellkasára viszi az egyik fókuszpontot. A ruhát azonban a rémesen ballonszerű peplum uralja, ami egyrész túl nagy, másrészt túlságosan magasan van. Semmilyen kapcsolat nincsen a peplum és a szűkebb fazonú ruha többi része között! Ez a halványkék szín sem illik a Tavaszi színtípusához. Az én verziómban a szín egy tavaszi türkizkék, ami sokkal jobban illik az üde színeihez, és világos bőréhez. A ruha felső részére tettem egy csipkét, amely jótékonyan fedi a csontosságot. A peplum kisebb lett, és lejjebb csúszott, ami sokkal inkább a helyére került így. A szoknya bősége jelentősen nőtt, amely arányosabbnak látszik a peplum mellett, egyben Nicole vékony egyenes testalkatának adott egy kis domborulatot.

stílustanácsadás a sztároknak 2 (1)s

Ez a peplum ott elől egyáltalán nem csinos! Eldarabolja optikailag a testalkatát, és túlzottan el is áll. Az általam készített verzióban a peplum csak uszály, elől simán hagyva a ruha elejét. Így jobban érvényesül a sztár alakja.

oscar 2022 (1)s

Ennek a ruhának nagyon furcsa a felsőrésze. Különösen amiatt, mert úgy néz ki, mintha oldalt ollóval felnyírták volna. Ha már croptop, akkor legyen egyenes az alja! Én készítettem egy konzervatívabb változatot, a blúz végig ér, és öv fogja össze a szoknyával.

oscar 2022 (2)s

STÍLUSTANÁCSADÁS A SZTÁROKNAK, HOGY NE LÁTSZÓDJANAK KÖZÖNSÉGESNEK

Sajnos az utóbbi évtizedekben elharapódzott a túlzott szexualitás mindenhol, és azt tapasztaljuk, hogy Hollywoodban egyenesen kötelező a testet alig takaró, mindent megmutató ruhák viselése. Ennek következtében számos sztár inkább lotyónak látszik, mintsem dívának... Egy stílustanácsadás a sztároknak nemcsak azt jelenthetné, hogy előnyös ruhákban járhatnának, de talán ízléses helyükre kerülhetnének a dekoltázsok és hasítékok is. Megszűnhetne a mindent megmutató, a nézőkből még akár undort is kiváltó igénytelenség, a mindenáron szenzációhajhász csupaszkodás is.

Heidi Klum mindig is híres volt a szép lábairól. Mutogatja is őket rendszeresen. Sajnos azonban ez a ruha leginkább egy erotika kiállításra lett volna megfelelő, nem a Globes-ra. Érzi ő is, hogy túl rövid lett (ráadásul oldalt csak egy tűzés fogja össze az elejét a hátával), és fogja a szélét, hogy ki ne villanjon a bugyija. Mennyivel kulturáltabban néz ki egy kissé hosszabb, zártabb ruhában.

golden globes 2023 stílus

Ez a ruha szép lett volna, ha nem spórolják ki belőle az alsószoknyát. Így csak közönséges lett a kilátszó bugyi miatt. Mennyivel ízlésesebb, ha nem látszik át! És mennyivel szebb, ha élénkebb a színe!

stílustanácsadás a sztároknak 1

Az eredeti képek forrása:
www.vogue.com
www.vanityfair.co.uk
www.oscars.com
www.goldenglobes.com
www.cnn.com

Rita Moreno 90 éves volt 2022-ben. Az Oscar díjas színésznőt ez a túlzottan nyitott ruha nem méltóvá teszi önmagához, és a korához. Egy zártabb, a stílust azonban megtartó, és semmiképpen sem fekete ruha sokkal előnyösebb lett volna.

stílustanácsadás a sztároknak 2 (2)s

STÍLUSTANÁCSADÁS A SZTÁROKNAK HOGY SOKKAL ELŐNYÖSEBB LEGYEN A RUHÁJUK

Amikor megláttam ezt a ruhát, rögtön az jutott eszembe, hogy egy nagy esküvői torta! Az az szörnyű masni ott középen teljesen felesleges, a dekoltázs túl lent van, és a függönyrojt a teljesen merev szoknya alján még tortásabbá teszi az egészet. A módosításban a mellen lévő betét enyhíti a kivágást, a szoknya földig ér, és bővebb lett, ettől "szoknyásabbnak" néz ki, és a mell alatti vonalat kihangsúlyoztam egy díszes övvel.

golden globes 2023

Ez a ruha is jól példázza, hogy egy stílustanácsadás a sztároknak sokszor kötelező lenne, mert meg lehetne kímélni a filmcsillagot a szánalmasság, vagy a nevetségesség csapdájától. Ez a ruha rettentően előnytelen ezen a leányon! A csontos mellkasát túlzottan kihangsúlyozza, a melleit letolja a pincébe, és az egész valahogy nagyon formátlanító, és slampos. Az én változatomban többet takar, rántja felfelé a tekintetünket, és jobban formáz.

stílustanácsadás a sztároknak 2

Ez a ruha szép lett volna, ha nem ilyen bágyadt barna. Így jellegtelen, és túlságosan egyszínű lett, mivel a hölgy bőrszínéhez a ruha színe nagyon hasonló. Egy ütős, meleg árnyalattól jól érvényesül az arca is, és a ruha fazonja is.

stílustanácsadás a sztároknak 2 (4)s

A sok csat miatt kissé szado-mazo jellegűvé vált ez a ruha. Ráadásul a hölgy lovaglócombjaira ráfeszül a szoknya, csúnya vízszintes ráncokat vetve a ruha elején. Az én verziómban a csatos pántokat nyakpánttá alakítottam, és a hasítékot átlapolós szoknyává varázsoltam. Így egy előnyösebb, de mégis vagány ruha lett belőle. A bővülő szoknya pedig jótékonyan eltakarja a combokat.

stílustanácsadás a sztároknak 2 (3)s

A ruha elején rendkívül ronda a ráhímzett masni! Az átalakított verzióban a kivágás egy icipicit kisebb lett, a rémes masni helyett egy kisebb szalag került, és a ruha ujjára ugyanolyan díszsávokat tettem. A díszítés színét is aranyra változtattam, ami sokkal jobban illik a sztár vöröses szőke hajához.

oscar 2022 (3)s

Nézd meg a 2023-as Oscar gála, és a 2024-es Golden Globes átalakított ruháit is a Stílustanácsadás a vörös szőnyegen  és az Előnyös, vagy előnytelen? Átváltoztatjuk a vörös szőnyegen című bejegyzéseimben!