STÍLUSTANÁCSADÁS A VÖRÖS SZŐNYEGEN

2023 tavaszán nagy meglepetésre inkább szép és ízléses ruhákban vonultak fel a sztárok a vörös, akarom mondani pezsgőszínű szőnyegen. Sajnos meg kell állapítani, hogy igen nagy melléfogás volt a döntés, mert maga a szőnyeg is egy ócska, koszos szőnyegnek nézett ki az elegáns vörös helyett, de sajnos különösen a világos ruhák tűntek el nyomtalanul a világos háttérben.
Volt néhány ruha, amely valami őrült koncepciónak megfelelően értelmezhetetlen volt, és voltak olyanok is, amelyek a "Majdnem jó is lehetett volna" kategóriába tartoztak. Ezekből mazsoláztam ki néhányat, és az ÁTVÁLTOZTATJUK varázsceruzámmal készítettem belőlük talán egy jobb, egy méltóbb verziót. A stílustanácsadás a vörös szőnyegen is szükséges volna időnként....

STÍLUSTANÁCSADÁS A VÖRÖS SZŐNYEGEN

Az eredeti ruha tulajdonképpen egy sálból, és a köré tekert szoknyarészből állt. A sál oldalt látni engedte a sztár mellét, csupasz hatást adva. A módosított verzió egy olyan ruhát mutat, amely elől egy díszcsattal van összefogva, míg a ruha oldalt is zárt. A színt élénkebbé tettem. A sztár fülébe egy hangsúlyosabb fülbevalót tettem, ami hasonló a ruha elején látható csathoz. És persze a szőnyeg vörös lett, ahogy annak lennie kell.

Hale Berry ruhája túlzottan fel van hasítva, combtőig kilátszik a combja. Úgy tűnik, mintha még bugyi se lenne rajta. Ez eléggé közönségessé teszi a megjelenését. A stílustanácsadás a vörös szőnyegen szerintem kötelező kellene, hogy legyen, mert néhány sztárnak nagyon elkélne a jótanács..... A ruha nyakmegoldását nem is nagyon értem, mert ha van egy gallérja, akkor miért van a rózsa lejjebb? Oldalt a raglán szabásvonal láttatni engedi a mellei oldalsó részét. Az én variációmban a rózsa sor lett maga a gallér, (sokkal lejjebb is került, így hosszítva a nyakát) és a ruha sokkal, de sokkal zártabb. Kapott egy halvány barackos árnyalatot a selyem, ami jobban áll a sötét, meleg típusához.

Kate Hudson egy Tavasz típusú nő, egyáltalán nem illik hozzá ez az ezüst szín. A döglött színű szőnyegen ez az összeállítás olyan volt, mintha félig fekete fehérben látnánk. A javított verzióban a színtípusának megfelelő arany színű lett a ruha, amely így tökéletesen harmonizál a meleg színeivel. Ezen kívül a ruha dekoltázs vonalát is kissé feljebb vettem, így már nem esik ki a melle félig a ruhából.

Eva Longoria ruhája tipikusan a "művészi koncepció" áldozata lett. A túl mély, hasig érő kivágás, a széles derekára tett öv, az érthetetlenül alacsonyra, a lágyékra helyezett sugárirányú minta, plusz a földig érő sál, a túl bő ruhaujjakkal egy komplett zűrzavart okozott! Az átváltoztatás során megszüntettem a felesleges szabásvonalakat, feljebb toltam a kivágást, és a sugárirányú minta oda került, ahol egy ilyen mintának lennie kell. A sálból egy nyakpánt lett, ami sokkal lejjebb csúszott, hogy Eva nyaka hosszabbnak látszódjon. A simulós ruhaujjakkal pedig különválasztottam a karokat a törzstől vizuálisan, így karcsúbbnak látszik. Mivel a dereka nem karcsú, így a szoknya bőségével ellensúlyoztam ezt kissé. Az ajkaira pedig egy élénk színű rúzst tettem, ami az élénk típusához sokkal jobban illik, mint a nude árnyalat.

Nézd meg a többi átalakítást is a Stílustanácsadás a sztároknak is jót tenne illetve az Előnyös, vagy előnytelen? Átváltoztatjuk a vörös szőnyegen című bejegyzéseimben!

Érdekel az öltözködés? Új szakmát tanulnál? Már lehet jelentkezni a következő Szín- és stílustanácsadó képzésre! 

Ha további stílusinspirációkra vágysz, akkor látogass el a Pinterest oldalamra!

Pinterest banner s