A NŐI TESTALKATOK JELLEMZŐI

A tökéletes nő egy optikai csalódás! A csinos, stílusos öltözködéshez nincs szükséged arra, hogy tökéletes testtel rendelkezz! A "tökéletes " megjelenéshez az kell, hogy a testalkatod adottságait figyelembe véve, a neked legelőnyösebb fazonokat válasszad. Ehhez viszont nem árt ismerni a testedet, és tudni, hogy milyen jellemzők határozzák meg a megjelenésedet. A női testalkatok nagyon változatosak! A különféle testalkati típusokat általában gyümölcsökről, vagy betűkről szokták elnevezni. Ezek az elnevezések segítenek megérteni a testalkat formáit, de sajnos teljesen tiszta típusok ritkán vannak. Ezért ezek a besorolások önmagukban még nem biztos, hogy jó iránymutatást adnak az előnyös fazonokhoz. A női testalkatok többféle arányrendszerét is figyelembe kell venni egyszerre, nem csak a váll-csípő-derék hármasát. Ezért sokkal szerencsésebb, ha az egyes testrészek arányait külön-külön figyeled meg.

A női testalkatok  testsúly szerinti felosztása

A testalkat megjelenését alapvetően meghatározza a csontozat vastagsága, nehézsége. Aki vékony csontú, az soha nem fog igazán kövérnek látszani, aki vastag csontú, az soha nem fog törékenynek, filigránnak látszani. Ezt érdemes tudomásul venni, mert nagyon sok felesleges önkínzástól (gyötrő fogyókúrák, strapás edzések)  kímélhetjük meg magunkat, ha tisztában vagyunk a csontozatunk milyenségével. Ha  vastag csontú vagy, akkor az átlag testsúly táblázatban  lévő testsúlyhoz kb. 5 kilót érdemes hozzászámolni, hogy kijöjjön a kívánatos testsúly.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

női testalkatok

A  normál testsúly táblázatban található súlyhoz képest még a plusz 3- 5 kg is belefér a normál súlyba! (Kivéve a nagyon alacsony hölgyeknél.)Ezt a típust a legkönnyebb öltöztetni, nincs szükség sok korrekcióra.

Amikor pedig már 10 kilón felül van az eltérés a táblázathoz képest, az már a molett testalkatba tartozik. Nem kell elkeseredni ilyenkor sem, mert egy jól megválasztott, előnyös öltözetben ragyogóan tud kinézni egy molett hölgy is!

Női testalkatok 2 - a váll szélessége szerint

A váll-csípő arány

A testalkat típusát legfőképpen a vállak és a csípő egymáshoz viszonyított szélessége határozza meg. Soha nem szabad csak a csípőt, vagy csak a vállakat nézni, mert egy 110 centis csípő is tűnhet keskenynek, ha a váll szélessége nagyobb.

A váll szélessége meghatározza a felsőtest megjelenését. Ha a vállcsontok hosszúak, akkor deltás, férfias jellegű lesz a testalkat. Kicsi mellekkel ez sportos hatású lesz, de ha a széles vállakhoz még nagy mellek  vagy vaskos karok is társulnak, akkor erősen dominánssá válik a felsőtest.

Ezt  szokták fordított háromszögnek, V, vagy eper alkatnak is mondani. Fontos ilyenkor, hogy  jó a vállakat megfelelő szabásvonalakkal kisebbnek mutatni, míg a keskeny csípőt kiegyensúlyozni. Amikor a vállak és a csípő kb egyforma szélesek, akkor arányosnak látszik a testalkat. Ha a derék e mellé még karcsú is, ez a női testalkatok legszerencsésebbje, a homokóra testalkat. Ez hat a leginkább a férfiakra, a csípő derék 70%-os aránya miatt (ennek az az üzenete, hogy nem vagy várandós). Ezt a testalkatot a legkönnyebb öltöztetni, a nőies, szexis fazonok állnak neki a legjobban.

Ha a derék széles, egyenes, ez feladatot ad a szabásvonalak megválasztásakor. A cél az, hogy karcsúbbnak mutasson a ruházat.

Ha a test legszélesebb része a pocak, és majdhogynem kiemelkedőbb, mint a mellek, akkor ez az alma alak. Ekkor fontos, hogy a pocakról eltereljük a figyelmet a fókuszpont helyes megválasztásával. Teljesen rossz elgondolás a nagy pocakot hatalmas, bő leplekbe burkolni! Ezek csak még nagyobbá tesznek!

Ha pedig a vállcsontok rövidek, akkor bármekkora is csípőbőség,  a fenék valószínűleg jelentősen nagyobbnak fog  látszódni a felsőtesthez képest. Ez a körte alkat. Ilyenkor a vállakat érdemes szélesebbnek mutatni, esetleg a melleket is felturbózni egy jó melltartóval, és cseles szabásvonalakkal, míg a csípőt kisebbíteni jól megválasztott, csinos aljakkal.

 A láb-felsőtest hosszúsági aránya

Van egy fontos jellemző, amely a női testalkatok besorolását módosítja, és sokszor nem szoktak elég figyelmet fordítani erre. Ez a test hosszanti aránya. A láb, és a felsőtest hosszúsági aránya alapvetően meghatározzák minden testalkati típusnál a felsők és az aljak hosszát.

Vannak hosszú derekú, és rövid lábú alkatok, ezek az igazi nőies megjelenésű nők. Az ő tökéletes megjelenésüket a lábak optikai hosszítása, és a felsőtest rövidítése teremti meg.

női testalkatok 3

Az arányos testalkatnál a derék és a lábak közel egyforma hosszúak, így az öltözködésben sok lehetőség rejlik. Nincs szükség hosszanti korrekcióra, csak arra kell vigyázni, hogy ne rontsuk el a jó arányokat.

Amikor pedig a lábak jelentősen hosszabbak, mint a felsőtest, akkor fontos, hogy a felsők hosszabbak legyenek. Így ki lehet egyensúlyozni az aránytalanságot.

Habár a mai szépségideál a hosszú lábú testalkat, de ez valójában férfias jellegzetesség. A férfiaknak kellene hosszú lábbal rendelkezniük, ami a természetes, tesztoszteron típusú testalkati  jellemző. Ehhez képest manapság a fiatal férfiaknak többsége rövid lábú, ösztrogén típusú megjelenéssel bír.


Ingyenes öltözködési ötletek!

Iratkozz fel a hírlevélre, és megkapod az életkorodhoz illő tanácsokat ajándékba!

Feliratkozom!


stílustanácsadás kártya 3

Ha szeretnéd megtudni, hogy neked mi áll jól

Egy szín és stílustanácsadás során elsajátíthatod az előnyös és vonzó öltözködés fortélyait.

Érdekel!


média sugallta testkép

Milyennek látjuk magunkat?

Hasonlítsd össze a valós női testalkatok és a média által sugallt kép közötti különbséget!

Elolvasom!


Claudia Schiffer

A tökéletes női alak, avagy a szépségideál változásai

Az idők során hogyan változott az elképzelés a szépségről?

Elolvasom!


pinterest tábla 1

Ha stílus ötletekre vágysz, nézd meg a Pinterest képgyűjteményemet!

Megnézem!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük