HOGYAN LEGYÉL ELEGÁNS A HÉTKÖZNAPOKBAN IS?

Hogyan legyél elegáns a hétköznapokban is? Az alábbi lista segítséget nyújthat ebben.

Az elegáns frizura

Lófarokba kötött frizura helyett válasszad a frissen mosott, kiengedett hajat, ez jobb benyomást kelt. Ha minden nap kell mosnod a hajad, akkor válassz kímélő, minden napra való sampont, semmiképpen se mosd zsíros hajra való samponnal! Vágasd rendszeresen a hajadat, látszódjon a fazon rajta! Az ezeréves melírozás, vagy dauer lehúzza a megjelenést, ezeket minél előbb vágasd ki a hajadból!

Egy kis smink sosem árt!

Ahelyett, hogy minden smink nélkül mennél ki az utcára, gyorsan húzd át egy natúr barna szemhéjpúderrel a szemöldököd, ha szükséges, dobj fel egy neked való színű spirált, és egy csöppnyi szájfényt. Figyelj arra, hogy mindig csak egyhangsúlyos legyen a sminked! Egyszerre a szemedet és az ajkaidat ne fesd erősre! Idősebb korban legyen a sminked visszafogottabb!

Képek forrása: Madeleine.co

Figyelj a részletekre!

Ügyelj arra, hogy a körmöd mindig ápolt legyen, és ha lakkozod a körmeidet, akkor soha ne legyen a festék lepattogva, vagy a műköröm lenőve! Ha fested a hajad, soha ne legyen 2 centis lenövés a frizurádon! A hajtőkezelő spirál gyors segítséget nyújt két festés között. Ápold a lábbelidet is, soha ne menj ki az utcára poros, vagy sáros cipőben! Ha kutyát tartasz, gondoskodj a ruházatod szőrmentesítéséről, ha kutyaszőrös lettél!

Gondozd a tested is!

A gondozott, rendben tartott  fogsor a vonzó mosolyod alapja! Az ápolt, hidratált bőr jobb benyomást kelt, mint a fáradt, fakó, vízhiányos. Használd rendszeresen a bőrtípusodnak megfelelő arcápolókat! Nyáron a pedikür elengedhetetlen, a repedt, kiszáradt sarok, vagy benőtt köröm gondozatlan hatású. Érdemes a sarok ápolását már télen elkezdeni! Tegyél rá hidratáló pakolásokat, és rendszeresen csiszold le az elszáradt réteget! Így mire a tavaszi szandálok előkerülnek, baba-puha sarokkal tudsz majd belebújni a nyitott cipőkbe.

A mágikus harmadik darab

Mindig legyen valamilyen "harmadik darab" rajtad! Vagy egy könnyű sállal, egy szép nyaklánccal, vagy egy dögös fülbevalóval egészítsd ki a megjelenésed.

A kevesebb néha több!

Figyelj arra, hogy a rajtad levő ékszerek mennyisége ne legyen 3-4 darabnál több! Ha fülbevalót viselsz, akkor a hozzá való karkötőt vagy gyűrűt vedd fel, de a szett nyakláncát ne, mert ez most nem divat, túl sok a jóból! Egy kezeden maximum 2 gyűrű legyen! Mindig gondolj a karácsonyfa szabályra! Mit gondolhat, aki rád néz? Egy feldíszített karácsonyfának látszol, esetleg egy bizsubolt kirakatának, vagy egy elegáns, kifinomult nőnek?

Az elegáns ruha anyaga

Válassz a kellemes, ámde gyűrődős anyagok helyett viszkózt, vagy kevert szálas anyagokat. A gyűrött blúz, szoknya vagy ruha SOHA nem tud elegáns lenni!

Hogyan tudod megkülönböztetni a gagyi ruhadarabokat a minőségiektől? Olvasd el a Minőségi kapszula gardrób című blogbejegyzésemben!

A színharmónia kifinomulttá tesz!

Ha a színtípusodnak megfelelően választod ki az öltözéked darabjait, és igyekszel a színeket harmonikusan összeválogatni, akkor egységben lesz a szett, és harmóniát és kifinomultságot sugároz a megjelenésed.

A stílusban van a titok!

A megjelenésed tükrözze a személyiségedet, és az éppen viselt  ruhadarabjaid és kiegészítőid azonos stílusúak legyenek, vagy legalább egymással keverhető stílusúak legyenek! Az innen-onnan összeválogatott stílusú ruhadarabok lehet, hogy trendivé tesznek, de soha nem leszel így elegáns megjelenésű! Az a cél, hogy amikor valaki rád néz, akkor azt gondolja, hogy: "Hűűű de jól össze van rakva ez a nő!"

A minőségi megjelenés

Válassz szépen megvarrt ruhadarabokat, ezek sokkal minőségibb megjelenést biztosítanak, (még ha egyszerűek is), mint egy trendi, de csúnyán megvarrt ruhadarab.

A megfelelő méret

Ügyelj arra, hogy a ruháid mérete és szabása ne legyen túl nagy és bő rád, de ne is feszüljön, vagy cuppanjon meg rajtad! Ha lóg, vagy ha szoros, az elhanyagolt külsőt eredményez. A test vonalát lágyan követő fazonok sokkal előnyösebbek.

Az elegáns nadrág

Ha nadrágot viselsz, az legyen sima, nem koptatott, vagy szaggatott, nem csípőfazon, és a farzsebek se csússzanak le a combokra. A hagyományos nadrágok lehet, hogy nem divatosak, viszont sokkal elegánsabbak.

Kerüld a slamposat

A lábszárközépig érő, bő szárú, vagy gumis aljú halásznadrágok helyett válassz egy, a neked legelőnyösebb hosszban végződő, szűkebb szárú capri nadrágot.

A tornacipő nem elegáns!

A szuper kényelmes, ámde slampos sportcipők helyett viselj szuper kényelmes, de csinos női cipőket. Nem egyszerű feladat ilyent találni a boltokban, sok utánajárást igényel, de megéri, mert a megjelenést egyből elegánsabbá teszi.

Az elegancia belülről is fakad!

Mosolyogj, ha az emberekkel beszélsz, és húzd ki magad. Ez magabiztosabbnak, és megnyerőbbnek mutat (és azzá is tesz).

Hogyan viselj farmert stílusosan? Hogyan dobj fel egy egyszerű farmert különböző stílusú kiegészítőkkel? Erről olvashatsz a blogbejegyzésemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük