HOGYAN LEGYÉL ELEGÁNS A HÉTKÖZNAPOKBAN IS?

Hogyan legyél elegáns a hétköznapokban is? Az alábbi lista segítséget nyújthat ebben.

Az elegáns frizura

Lófarokba kötött frizura helyett válasszad a frissen mosott, kiengedett hajat, ez jobb benyomást kelt. Ha minden nap kell mosnod a hajad, akkor válassz kímélő, minden napra való sampont, semmiképpen se mosd zsíros hajra való samponnal! Vágasd rendszeresen a hajadat, látszódjon a fazon rajta! Az ezeréves melírozás, vagy dauer lehúzza a megjelenést, ezeket minél előbb vágasd ki a hajadból!

Egy kis smink sosem árt!

Ahelyett, hogy minden smink nélkül mennél ki az utcára, gyorsan húzd át egy natúr barna szemhéjpúderrel a szemöldököd, ha szükséges, dobj fel egy neked való színű spirált, és egy csöppnyi szájfényt. Figyelj arra, hogy mindig csak egyhangsúlyos legyen a sminked! Egyszerre a szemedet és az ajkaidat ne fesd erősre! Idősebb korban legyen a sminked visszafogottabb!

Képek forrása: Madeleine.co

Figyelj a részletekre!

Ügyelj arra, hogy a körmöd mindig ápolt legyen, és ha lakkozod a körmeidet, akkor soha ne legyen a festék lepattogva, vagy a műköröm lenőve! Ha fested a hajad, soha ne legyen 2 centis lenövés a frizurádon! A hajtőkezelő spirál gyors segítséget nyújt két festés között. Ápold a lábbelidet is, soha ne menj ki az utcára poros, vagy sáros cipőben! Ha kutyát tartasz, gondoskodj a ruházatod szőrmentesítéséről, ha kutyaszőrös lettél!

Gondozd a tested is!

A gondozott, rendben tartott  fogsor a vonzó mosolyod alapja! Az ápolt, hidratált bőr jobb benyomást kelt, mint a fáradt, fakó, vízhiányos. Használd rendszeresen a bőrtípusodnak megfelelő arcápolókat! Nyáron a pedikür elengedhetetlen, a repedt, kiszáradt sarok, vagy benőtt köröm gondozatlan hatású. Érdemes a sarok ápolását már télen elkezdeni! Tegyél rá hidratáló pakolásokat, és rendszeresen csiszold le az elszáradt réteget! Így mire a tavaszi szandálok előkerülnek, baba-puha sarokkal tudsz majd belebújni a nyitott cipőkbe.

A mágikus harmadik darab

Mindig legyen valamilyen "harmadik darab" rajtad! Vagy egy könnyű sállal, egy szép nyaklánccal, vagy egy dögös fülbevalóval egészítsd ki a megjelenésed.

A kevesebb néha több!

Figyelj arra, hogy a rajtad levő ékszerek mennyisége ne legyen 3-4 darabnál több! Ha fülbevalót viselsz, akkor a hozzá való karkötőt vagy gyűrűt vedd fel, de a szett nyakláncát ne, mert ez most nem divat, túl sok a jóból! Egy kezeden maximum 2 gyűrű legyen! Mindig gondolj a karácsonyfa szabályra! Mit gondolhat, aki rád néz? Egy feldíszített karácsonyfának látszol, esetleg egy bizsubolt kirakatának, vagy egy elegáns, kifinomult nőnek?

Az elegáns ruha anyaga

Válassz a kellemes, ámde gyűrődős anyagok helyett viszkózt, vagy kevert szálas anyagokat. A gyűrött blúz, szoknya vagy ruha SOHA nem tud elegáns lenni!

Hogyan tudod megkülönböztetni a gagyi ruhadarabokat a minőségiektől? Olvasd el a Minőségi kapszula gardrób című blogbejegyzésemben!

A színharmónia kifinomulttá tesz!

Ha a színtípusodnak megfelelően választod ki az öltözéked darabjait, és igyekszel a színeket harmonikusan összeválogatni, akkor egységben lesz a szett, és harmóniát és kifinomultságot sugároz a megjelenésed.

A stílusban van a titok!

A megjelenésed tükrözze a személyiségedet, és az éppen viselt  ruhadarabjaid és kiegészítőid azonos stílusúak legyenek, vagy legalább egymással keverhető stílusúak legyenek! Az innen-onnan összeválogatott stílusú ruhadarabok lehet, hogy trendivé tesznek, de soha nem leszel így elegáns megjelenésű! Az a cél, hogy amikor valaki rád néz, akkor azt gondolja, hogy: "Hűűű de jól össze van rakva ez a nő!"

A minőségi megjelenés

Válassz szépen megvarrt ruhadarabokat, ezek sokkal minőségibb megjelenést biztosítanak, (még ha egyszerűek is), mint egy trendi, de csúnyán megvarrt ruhadarab.

A megfelelő méret

Ügyelj arra, hogy a ruháid mérete és szabása ne legyen túl nagy és bő rád, de ne is feszüljön, vagy cuppanjon meg rajtad! Ha lóg, vagy ha szoros, az elhanyagolt külsőt eredményez. A test vonalát lágyan követő fazonok sokkal előnyösebbek.

Az elegáns nadrág

Ha nadrágot viselsz, az legyen sima, nem koptatott, vagy szaggatott, nem csípőfazon, és a farzsebek se csússzanak le a combokra. A hagyományos nadrágok lehet, hogy nem divatosak, viszont sokkal elegánsabbak.

Hogyan viselj farmert stílusosan? Hogyan dobj fel egy egyszerű farmert különböző stílusú kiegészítőkkel? Erről olvashatsz a blogbejegyzésemben.

Kerüld a slamposat

A lábszárközépig érő, bő szárú, vagy gumis aljú halásznadrágok helyett válassz egy, a neked legelőnyösebb hosszban végződő, szűkebb szárú capri nadrágot.

A tornacipő nem elegáns!

A szuper kényelmes, ámde slampos sportcipők helyett viselj szuper kényelmes, de csinos női cipőket. Nem egyszerű feladat ilyent találni a boltokban, sok utánajárást igényel, de megéri, mert a megjelenést egyből elegánsabbá teszi.

Az elegancia belülről is fakad!

Mosolyogj, ha az emberekkel beszélsz, és húzd ki magad. Ez magabiztosabbnak, és megnyerőbbnek mutat (és azzá is tesz).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük