NARANCSBŐR ELTÜNTETÉS HATÉKONYAN

Sokunkat megkeserít a "paplanos" comb, vagy kar. Zavarhat, amikor a strandon vonulsz, vagy lehet, hogy le se mersz vetkőzni a párod előtt, annyira szörnyűnek érzed a bőrödet. Sokan azt gondolják, hogy a narancsbőr a túlsúlyuk miatt van, pedig dehogy! A narancsbőr nem háj, hanem salakanyag lerakódás a laza szövetállományban! Éppen ezért az eltüntetésének 2 irányból kell megtörténni.

A NARANCSBŐR ELTÜNTETÉSÉNEK MÓDOZATAI

A narancsbőr "tartózkodási helyének" a javítása

Ahhoz, hogy a narancsbőr ne tudjon a továbbiakban lerakódni, ezért a laza szövetállomány feszesítése szükséges. A lazaság az elégtelen mennyiségű sziliciumtól van, amely felelős a szövetállományért. A szílicium pótlásával a szövetállomány jobb állapotba kerül. Tehát egyél Perui kovaföldet, vagy Silicea gélt! Ezeket bio boltokban, vagy drogériákban lehet beszerezni. (Figyelem! Ez a silicea nem azonos a kis fehér zacskóban található silica géllel, ami nedvesség ellen van pl. a táskákban!!)
narancsbőr medical news today

A kép forrása: https://www.medicalnewstoday.com/articles/149465.php

A narancsbőr "alapanyagának" külsődleges eltávolítása

A salakanyagokat el kell távolítani, mert ettől hepehupás a bőröd. Egyrészt mechanikai, külsőleges,  másrészt belső úton.
Az egyik külső mód a nyirokmasszázs. Sajnos a nyirokkeringésünknek nincsen egy pumpája, mint a vérkeringésnek a szív, tehát rosszabbik esetben magától akár nem is csinál semmit. A nyirokkeringést mozgással, vagy mozgatással tudjuk fokozni. Fontos tudni, hogy nem kell nagy erővel masszírozni, vagy gyötörni a problémás területet! Sőt ez még árthat is! Sokkal jobb, ha napi 20 percen át a tested MINDEN részét a szív irányában hosszú mozdulatokkal, finoman simítgatod. Ez elindítja a nyirokműködést, és hatékonyabban tud felszabadulni a salakanyag a szövetek közül. Lehet testmasszírozó keféket, vagy bütykös kesztyűket is használni. Az erőkifejtéstől sokkal fontosabb a rendszeresség!
Vannak különféle anticellulitiszes krémek is, amelyek elvileg feloldják a narancsbőr párnáit, de ki tudja, hogy mi minden vegyszert tartalmaznak, így lehet, hogy többet ártanak, mint használnak. Persze meg lehet próbálni egyiket, vagy másikat, de tökéletes hatást ne várj tőlük, mert ezek csak tünet kezelők, nem a probléma okát szüntetik meg.
A külsőleges módszer sokkal kellemesebb módja a fürdőzés. Tégy 1 kg parajdi, tiszta sót egy kád meleg vízbe, és heverj bele 20 percre. (Érdemes este csinálni, mert jól elfáradsz tőle majd) Ez kihúzza a salakanyagokat a szervezetedből. Ezt heti 1x, maximum 2x érdemes megtenni, sűrűbben már nem szabad! Lehet ezt felváltva a szódabikarbónás fürdővel is kombinálni, amikor 3-4 púpozott evőkanál étkezési szódabikarbónát öntesz egy kád vízbe.
Lehet szaunázni is, ha szereted. Ez is kiváló méregtelenítő módszer. Ha mazochista hajlamokkal rendelkezel, akkor meg lehet csapkodni a problémás területet egy kis csalánnal is, és a masszírozás vagy a szauna így még hatékonyabb. Ugyanis a csalán vérbőséget fog okozni a megcsapkodott területen.  Ám ez tényleg nagyon brutális, mert iszonyúan fognak viszketni a hólyagocskák!

A narancsbőr eltüntetésének belső útja

Mivel a salakanyagok okozzák a paplanosodást, így ha ezeket kimosod a szervezetedből, akkor a bőröd is simább lesz! Éppen ezért érdemes vagy Salaktalanító teakeveréket inni (Herbáriákban, drogériákban kapható), vagy olyan termékeket, amelyek segítik a nyirokrendszer működését. A nyirokrendszer tisztítása magával hozza a salakanyagok kiürülést is a szervezetből. Nagyon jól működik a Sun Rider-es Fortune Delight, amely hatékony nyiroktisztító, napi 3 tasakkal fogyasztva még szálkásít is, és leoldja a felesleges hájat. Hatékony a Lavylites terméke, a Lymph spray is. Ezt a nyirokcsomók területére fújva beindítja a nyirok működést.
Nagyon fontos viszont azt figyelembe venni, hogy mindenfajta méregtelenítés csak úgy lehetséges, ha megfelelő mennyiségű vizet (tiszta, buborékmentes) iszol mellé! Ha elkezded a salaktalanítást, legalább 2 liter vizet igyál meg naponta! Legjobb az, ha mosdó használat után mindig megiszol egy pohár vizet. Figyelem! A méregtelenítés, salaktalanítás azzal jár, hogy rengeteget kell pisilni tőle! Ha úton vagy, akkor aznap ne csináld!
Ezekkel a módszerekkel egy pár hónap alatt látványos eredményt lehet elérni, és a narancsbőr szépen elolvad, és javul a narancsos bőrfelszín, újra simább lesz!

Ha tetszett a cikk, akkor osszad meg a barátaiddal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük