A NEGYVENES NŐ RUHATÁRA

Hogyan öltözz, ha negyvenes nő vagy? Sokaknak ez fejtörést okoz, mert nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a szexis, dögös, divatos és csajos öltözködés egy vonzó, stílusos és előnyös, de mindenképpen felnőttes (de nem nyanyás!!) öltözködés között. Vannak, akik nem is akarják elhagyni a fiatalságukat képviselő ruhadarabokat, de sokan vannak, akik nem tudják, hogy akkor mit is kellene felvenniük a megszokott darabok helyett?

Az alábbi összeállításban mutatok néhány példát arra, hogy mi az alapvető különbség egy harmincas nő, és egy negyvenes nő ruhatára között?

A negyvenes nő ruhatára

A minőség, a jóízlés, és a csinosság jellemzi a  jól megválasztott gardróbot. Ez a SIKK, ami már majdnem kihalt fogalom, de mindig erre gondolj, amikor fel akarsz venni egy ruhát. Sikkes ez? Nőies? Vonzó és előnyös? Vagy éppenséggel trendi, de ócska és formátlanná tesz?

A negyvenes nő ruhatára elhagyja a csajos szélsőségeket, a "túlsokságot". Nem mutogat túl sok bőrfelületet, nincsen túl sok díszítés rajta, a divat legvadabb áramlatait elkerüli. Inkább az időtálló, minőségi, és a testalkatot   előnyösen megmutató ruhadarabokat visel. Mindig kérdezd meg a ruhadarabtól, amit fel akarsz venni, hogy MÉLTÓ EZ A RUHA HOZZÁM?

Hogyan tudod megkülönböztetni a gagyi ruhadarabokat a minőségiektől? Olvasd el a Minőségi kapszula gardrób című blogbejegyzésemben!

A szuper divatos,  egy szezonra jó ruhák helyett keresd az időtálló, klasszikus vonalvezetésű ruhákat. Egyrészt így rengeteg pénzt tudsz megspórolni, mert nem kell minden szezonban megvenned az aktuális divatnak megfelelő ruhákat, másrészt a divatosság sosem jelent stílusosságot! A jól összerakott megjelenéshez egységes stílus kell, amit a divatozással sosem érhetsz el!

A gyűrődős, és vacak anyagok helyett válassz vasalást nem igénylő, minőségi anyagokat. A viszkóz lehet a legjobb választás, mert hasonló tulajdonságokkal bír, mint a pamut, de nem gyűrődik annyira. A rendkívül népszerű, és kényelmes lenvászon lehúzza a megjelenést az iszonyúan gyűrődős jellege miatt!

Válassz olyan ruhákat, amelyekből már nem látszik ki annyi csupasz bőrfelület! A negyvenes nők ruhatára visszafogottabb, a megmutató közönséges helyett a sejtető a megfelelő. A negyvenes nő igazi nővé érett, a topon van. Nincs már szükség a direkt szexisségre, a belső kisugárzás, és a csinos öltözködés teszi szexivé.

A mintákkal vigyázz! Nehogy kislányoknak való mintákat válassz! A csajos lányfejes, vagy feliratos pólókat már nem érdemes viselni ilyenkor, helyette bejön a bármilyen életkorban viselhető virág, és pillangóminta. A klasszikus minták, mint a csíkos és pöttyös örök klasszikusok. Az állatmintás jó lehet, ha mérsékelten adagolod a mennyiségét. Egy tetőtől talpig leopárdmintás overall inkább vicces, mint szexis!

Az igénytelen, sportos-slampos megjelenést váltsa fel a minőségi, stílusos megjelenés!  Munkahelyre, vagy bármilyen nem sportos eseményre válassz inkább nőies, kifinomult, és érdekes darabokat.

A tornacipő vagy sportcipő mint hétköznapi lábbeli nem annyira jó választás, mert nem sikkes, nem csinos, és nem nőies. Kiválóan jó sportoláshoz, de hétköznapra sokkal megfelelőbbek a hagyományos, nőies cipők, mint pl a körömcipők. (Van olyan körömcipő, ami kényelmes, és nem magas sarkú...) A divatos gladiátor szandálok és egyéb csicsás, kövekkel kirakott trendi  saruk és papucsok nem illenek bele a kifinomult, minőségi ruhatárba. Próbálj meg inkább csinos, klasszikus szandálokat keresni, amelyek nőiesek, és minőségiek.

A túlzottan rövid aljak, mint a short vagy a miniszoknya már nem megfelelő választás egy negyvenes nőnek. Strandon, nyaraláskor még elmegy, de városi környezetben már nem illő a combokat mutogatni.  Válassz inkább térd felett véget érő szoknyát, vagy térd alatt véget érő nadrágot!

A szaggatott-koptatott, csípő fazonú csőnadrág szintén a legfiatalabb korosztály viselete. Egy negyvenes nő, ha ilyent visel, akkor óhatatlanul az jut eszünkbe róla, hogy nem képes megbirkózni az öregedés gondolatával, és 10 körömmel kapaszkodik a fiatalságába. A farmer legyen inkább normál derekú, sima koptatás és szaggatásmentes, és enyhén szűkülő, vagy egyenes szárú nadrág.

A minden formát provokatívan megmutató sztreccses anyagú, cuppanós szoknyák és ruhák helyett az egyenes vonalú ceruzaszoknya, vagy az enyhén bővülő fazonú szoknyák, és a test vonalát lágyan követő ruhák, vagy a lefelé bővülő fazonok az előnyösek.

Természetesen mindezek a szabályok nem kötelezőek, nem történik semmi, ha továbbra is ugyanazokban a ruhákban jársz, mint 10-20 éve mindig. De biztos, hogy jobban fogod érezni magadat, és megnő az önbizalmad, ha csinosan, és korban hozzád illően öltözködsz. A külvilágtól feléd érkező dicséretek és elismerések pedig megerősíthetnek abban, hogy jó az irány a stílus kialakításában. A jól összeválogatott ruhákból álló, negyvenes nő ruhatára nem unalmas, nem öreges, hanem ragyogóvá és vonzóvá tesz!


Hogyan öltözz csinosan, az életkorodhoz illően?

Iratkozz fel a hírlevélre, és megkapod ajándékba az öltözködési tanácsaimat

Kérem az ingyenes anyagot!


Az ötvenes nő öltözködése

Megnézem!


Molett öltözködési ötletek

Hogyan legyél csinos, és vonzó? Képes tippek és ötletek.

Megnézem!


Fürdőruha ötletek

Mire figyelj? Milyen hibákat ne kövess el? Milyen a jó fürdőruha?

Elolvasom!


Ha szeretnéd magadból kihozni a legtöbbet

Kérj egy stílustanácsadást, és tudd meg, hogy mi rejlik benned!

Érdekel!


A szexis öltözködés

Hogyan öltözz, hogy szexis legyél, de ne csússz át a közönségesbe?

Elolvasom!


Hogyan építs fel egy jól használható ruhatárat?

Elolvasom!